Nest Nova en Burley: Geboren 5 mei 2021

Stamboomnaam en roepnaam

Stamboomnaam Roepnaam
Jacobin Cuckoo Ollie
Jerdon's Baza Moos
Jungle Owlet Sam
Jabiru Noes
Jack Snipe Lara
Jacky Winter Bella
Java Sparrow Akyra
Javan Fulvetta Noor

Week 7

En toen liep week 7 richting het einde.....afscheid is dichterbij gekomen.....dit weekend komt iedereen weer langs om hun nieuwe huisgenoot op te komen halen. Een week waar ze allemaal nog meer zijn aangesterkt zijn en ze allemaal klaar zijn om uit te gaan vliegen!

 

Dit zal tevens de laatste update zijn op de pagina. Deze week staat in het teken van veel nog regelen, de hondjes netjes maken en nog heel veel genieten van deze acht! We hebben ontzettend genoten van dit stel en hebben dan ook vertrouwen erin dat zij bij jullie nog dubbel zoveel liefde gaan krijgen als dat ze hier hebben gekregen (en dat was ook al een heleboel!!). Het gemis zal zeker ook groot zijn, zeker bij onze Rachel, maar wat heeft zij een plezier beleefd aan dit stel en natuurlijk zijn ze niet altijd even lief voor haar....scherpe tandjes en nageltjes voelt zij nu eenmaal harder dan wij. Maar zij zal zeker een moeilijk weekend tegemoet gaan.......ze zal ze deze laatste dagen nog veel knuffelen :-)

 

Tot zover de updates in het dagboek, wij wensen jullie nu alvast heel veel plezier met Noor, Noes, Lara, Sam, Ollie, Akyra, Bella en Moos

Week 6

Week 6 is weer voorbij gevlogen en wat worden ze toch groot en hebben ze toch enorme vachten gekregen!!

Ook een week waar de kleintjes toch allemaal hun eigen patroontje aan het krijgen zijn..rond half 7 's- ochtends staan ze in de rij voor de brokjes. De uitgang van de ren weten ze te vinden voor hun dagelijkse uitje richting de woonkamer en om buiten te spelen..Dank je Weergoden voor de lekkere lente.

Deze week zijn ze ook richting de dierenkliniek geweest voor hun 1e enting. Wat een lol achterin de auto en natuurlijk even onwennig en de muziek in de auto had een nieuw piepdeuntje erbij...maar op de terugweg waren ze allemaal lekker moe en hebben ze heerlijk in de auto geslapen! Ook toen ze eenmaal weer thuis in de ren waren hebben ze even opgestaan om te eten om vervolgens weer heerlijk bij te slapen. Het is ook een hele happening zo'n tochtje in de auto en allemaal betast te worden door de dierenarts. Ze zijn allemaal gezond verklaard!

Eten is bij de 8 totaal geen probleem...waar zullen ze het toch vandaan hebben...of het nu zachtere of hardere brokjes zijn het gaat er gewoon in...

Spelen was vorige weken nog lief en zachtjes maar momenteel gaat het er zo nu en dan toch fors en stevig aan toe....dan lijken het net kleine monstertjes...tja daar heb je broers en zusjes voor om in te bijten.....dat doe je toch niet in een flos of knuffel?

Week 5

Week 5 is alweer voorbij en wat zijn ze gegroeid! Het zijn momenteel ook echte ontdekkertjes geworden.

Als ze binnen hun hekje vertoeven spelen ze ontzettend leuk met elkaar, maar elke dweil of stofzuiger die binnen hun terrein komt is maar al te leuk om mee te spelen of achteraan te rennen! Ze ervaren het als zeer interessant en ware ontdekkertjes dus!

Eenmaal allemaal buiten het hek betekent wel een groot feest: rennen, stoeien, door de tunnel, nieuwe speeltjes. Eenmaal weer binnen is het heerlijk rustig want dan slapen ze heerlijk doordat ze echt uitgeput zijn!

Inmiddels is ook het voer vast geworden en gaan de brokjes er heerlijk in bij allemaal! Je ziet ze dan ook met de dag groeien! Maar het gaat er wel allemaal netjes aan toe en ze zijn bijna allemaal tegelijk klaar met eten, waardoor er niet gevochten hoeft te worden voor de bakjes!!

Deze week komt op donderdag de chipper op bezoek, oei dat houdt in dat ze echt een nummertje gaan krijgen en dus het verdelen bijna gaat beginnen. Natuurlijk zit er nog een bezoekrondje tussen waardoor enige voorkeuren zichtbaar worden en ook jullie een beetje inspraak hebben!

Stamboom naam

Na wat zoeken en googlen kwamen we vogelnamen tegen beginnend met de J

Er stonden best wel wat mooie foto's bij de namen dus met behulp van Rachel 8 mooie vogels uitgezocht. Dit zijn ze uiteindelijk geworden:

Jabiry

Jack Snipe

Jacky Winter

Java Sparrow

Java Fulvetta

Jacobin Cuckoo

Jerdons Courser

Jungle Owlet

Op het moment dat de chipper komt zullen ook de kleurtjes erbij worden vermeld.

En als laatst natuurlijk komen ook de roepnamen nog bij de stamboomnamen maar dat is pas als iedereen een keuze heeft gemaakt welk hondje mee naar huis gaat.

 

Week 3

O jee....wat vliegt de tijd weer, week 3 is voorbij gevlogen! Na in week 2 de oogjes open gingen en een start met lopen gemaakt is, loopt iedereen nu heerlijk stevig rond al zijn het nog kleine stukjes. Ook hebben ze de 1e kennismaking gehad met zoals dat heet...ontwormen! Niemand heeft er last van gehad, op naar de volgende ontworming.

Ook hebben we nu een kleine week een grotere ruimte voor ze en heeft Nova heerlijk de keuze om te gaan kiezen waar ze de jongens en meiden kan voederen! Maar de kleintjes krijgen nu langzaam ook extra mousse voeding bijgevoerd.....de aanloop naar de brokjes, nu gaan ze dus langzaam van 2 walletjes eten om zo ook de melk toevoer door Nova af te bouwen. Ja ook dat moment komt langzaam aan dichterbij!

Ook hebben we imiddels weer een deel van alle toekomstige eigenaren mogen zien en wat hebben jullie zichtbaar genoten van de kleintjes!

Iedereen doet ook hun best met de roepnamen, deze zullen we nog even aan iedereen vragen mocht deze nog niet bekend zijn bij ons.

Zodra de Chipper is geweest zullen we ook alle namen met bijbehorende kleurbandjes in de update meenemen!

De stamboom namen zijn verwachten we ook goed gekeurd het thema is vogels geworden. Beginnend met een J.

Aankomende week zullen ze weer allemaal hard gaan groeien en ontwikkelen en hopelijk ook weer allerlei leuke kiekjes en ervaringen welke weer in onze volgende update wordt vermeld!!

Week 2

Week 2 is altijd een leuke week als je kijkt naar alle ontwikkelingen die de kleintjes door maken in hun hele prille leventje. Zo zie je rond dag 10-11 de oogjes open gaan. Dit keer waren het de twee kleintjes Zilver en Groen waar je ze echt rond dag 11 open zag. Dit blijft altijd een zeer geweldig moment. Inmiddels kijkt natuurlijk iedere de wereld in!

Een ander grappig fenomeen is dat zodra de oogjes open zijn, je ze ook direct hun eerste stapjes ziet maken. 

Natuurlijk allemaal wel een beetje wankel nog, maar ook dit begin is gemaakt.

Qua gewichten ontlopen ze allemaal niet veel van elkaar. Dit is overigens ook vrij logisch als je naar het geboortegewicht kijkt, maar de verschillen zijn niet enorm. Nova doet het dus prima want iedereen groeit ontzettend goed! Begin van week 3 zullen we ze wat extra eten mogen gaan geven dit om ze langzaam te laten wennen aan vast voedsel. Dan start het bijvoeden, dat worden weer heerlijke foto's!

We hebben nog een pinksterweekend om ze rust te geven en ze goed te laten groeien. Daarna is het zover dat jullie ze met eigen ogen mogen komen bewonderen.

 

Tot Volgende Week!!

 

Week 1

Wat is Nova toch een lieve makkelijke moeder. Ze blijft de eerste paar dagen alleen maar in de werpkist. Oké omdat ze moet eten en moet plassen en poepen maar dat slaat ze liever ook over als ze maar kan zorgen voor haar puppy’s. De puppy’s doen het ook super ze drinken heel goed. Ze hebben bijna het dubbele gewicht vanaf af de geboorte. Ze hebben wel een schift van 5 om 3 en nee niet de reutjes en de teefjes apart  maar gemixt. Dus als die 5 slapen gaan de andere 3 drinken. Maar ja omdat ze nog elk  uur drinken valt het bijna niet op.

Aan begin van de week konden ze helemaal niks als alleen drinken. Maar zo eind van de eerste week zie je ze langzaam overal naar toe schuiven/ kruipen of ja soms al beetje stuntelig lopen. Omdat de oogjes nog dicht zijn beginnen sommige te piepen als ze moeders niet snel vinden en dat mogen wij dan ook zeker even horen.

Volgende week zullen ze wel al kunnen zien en al een kleine beetje lopen. Maar we genieten nog even van deze fase want het gaat snel genoeg.

 

fotos zie huidige nest

Foto Album J Nest

 

Geboorte

Dinsdag 4 mei in de avond begon onze Nova licht te hijgen en was haar temperatuur gedaald. Zou het gaan beginnen? S ’nachts bij haar geslapen en was het nog redelijk rustig. Maar we hadden toch besloten om met de dierenarts te overleggen want de vorige keer ging het ook moeizaam. In overleg toch besloten om tot een keizersnede over te gaan. Dus in de auto naar de dierenarts. Na 5 minuten was Nova onder narcose en lag de buik al vrij snel open.  

De pups werden 1 voor 1 uit de baarmoeder gehaald. Ze werden meteen in de couveuse gelegd. Nadat Nova weer mooi dicht was gemaakt door de dierenarts en ze weer wakker was geworden zijn we weer snel naar huis gereden. Nu ligt gelukkig dit prachtig goud in de werpkist: 5 meiden en 3 stoere kerels!! Wat een bijzondere Bevrijdingsdag is het voor ons geworden.

Hieronder hun geboorte gewicht en kleurtje die ze tot week 8 zullen dragen ter herkenning. Met de rode lamp aan is het soms lastig te zien die kleurtjes. Geboorte gewicht zegt niet zoveel want uiteindelijk worden ze toch 28 teefje a 35 reutje kilo als ze volwassen zijn.

 

Geslacht Gewicht Kleur
Reu 338 gram Blauw
Reu 374 gram Groen
Reu 360 gram Rood
Teefje 446 gram Roze
Teefje 452 gram Geel
Teefje 402 gram Paars
Teefje 440 gram Zilver
Teefje 418 gram Zwart