Nest Rose en Burley: Geboren 25 oktober 2019

Week 7

Vrijdag de 13de zijn ze ook richting de dierenkliniek geweest voor hun 1e enting. Wat een lol achterin de auto en natuurlijk even onwennig en de muziek in de auto had een nieuw piepdeuntje erbij...maar op de terugweg waren ze allemaal lekker moe en hebben ze heerlijk in de auto geslapen! Ook toen ze eenmaal weer thuis in de ren waren hebben ze even opgestaan om te eten om vervolgens weer heerlijk bij te slapen. Het is ook een hele happening zo'n tochtje in de auto en allemaal betast te worden door de dierenarts. Ze zijn allemaal gezond verklaard!

Ook een week waar de kleintjes toch allemaal hun eigen patroontje aan het krijgen zijn..rond half 7 's- ochtends staan ze in de rij voor de brokjes, rond half 9 worden ze weer wakker na het uitbuiken om te spelen .....en zo kunnen we nog even doorgaan....de uitgang van de ren weten ze te vinden voor hun dagelijkse uitje richting de woonkamer en bij een beetje redelijk weer naar buiten om te spelen maar niet te lang want ze zijn nog zo klein. Aan het riempje lopen is ook nog maar vreemd maar dat komt wel goed straks trekken ze jullie vooruit.

 

Vorige weekend zijn jullie allemaal op bezoek geweest daar hebben we goed gekeken wat de puppy's allemaal deden bij jullie. Nou mooi om te zien dat we meestal al zien of een pup een familie wel of niet leuk vind want soms gaan ze juist naar de mensen toe en soms gaan ze gewoon hun eigen ding doen en soms slapen ze gewoon door. En echt waar op het moment dat jullie binnen kwamen was vaak juist jullie pup wakker en op het moment dat dan de andere familie kwam bleef hij/ zij gewoon liggen slapen of ging ergens anders spelen, net of ze weten mijn baasje is al geweest en deze familie wil een van mijn broertjes of zusjes. 

Dan zullen we ook stamboomnamen aan de kleurtjes koppelen en dat is natuurlijk ook bijzonder want nu hadden we ook al de roepnamen van ze, daar komen ze dan:

Stamboomnaam KLeur Roepnaam
I Am Adorable Blauw Bakker
I Am Naughty Brons Bob
I Am Great Zilver Bram
I Am Sweet Groen Maple
I Am Yours Rood Nola
I Am in Love Paars Lany
I Am in Cute Geel Tess
I Am Beautiful Roze Bowie

Week 6

Maandag is de Chipper op bezoek geweest. De stamboomnamen en chipnummers zijn bekend.

Even een overzicht van de namen:

 

I Am Adorable

I Am Naughty

I Am Great

I Am Sweet

I Am Yours

I Am in Love

I Am in Cute

I Am Beautiful

Week 5 

 

En alweer is er een week voorbij gevlogen...de kleintjes zijn alweer 5 weken oud...nog maar 3 weken van ze genieten en dan zullen we ze de grote wijde wereld insturen.....snik snik! We zullen ze in ieder geval voorbereiden op wat er kan gaan komen! Maar eerst laat ze nog maar even lekker PUP zijn en alles spelenderwijs ontdekken! Zo hebben ze deze week al genoeg voorbij zien komen....de stofzuiger, de dweil, föhn  vuilniszak,  buiten zijn en een mooie tunnel...ook is het heel leuk om met zijn 6-en in de kleine bench te gaan slapen.....!!!

Daarnaast groeien ze natuurlijk ontzettend hard en beginnen het heerlijke bolletjes wol te worden! De een wat zwaarder als de ander maar allemaal groeien ze naar hun eigen verhoudingen....tja wij zien natuurlijk niet precies hoe hard ze groeien....iedereen die de komende weken komt natuurlijk weer wel!! Ook zie je deze week dat ze alle geluiden tot zich nemen, het fluitje als we ze wakker maken of een enthousiaste Rachel voor het hek zodat ze klaar staan om haar te begroeten!! En tja die tandjes die hebben ze nu ook echt door haha!!

Mama Rose doet ze nog steeds opvoeden en voorziet ze van een heerlijk toetje na het eten en zodra ze met zijn achten buiten het hek mogen heeft Nova feest! Ze is hartstikke lief voor alle 8 kleintjes.. Nog 3 weken genieten van dit prachtige stel...oei wat komt dat dichtbij maar oh wat genieten we van ze!!! !! Volgende week staat de chipper op de stoep en dan gaan ook de namen aan de kleurtjes gekoppeld worden......!! De Dierenarts staat voor 13 december op de agenda, een mooi autoritje voor ze van een kleine 25 minuten, we zijn benieuwd hoe ze dat doen!

 

Tot volgend weekend allemaal dan mogen jullie deze bolletjes wol zelf weer komen bewonderen!

 

Week 4

 

Wat gaat het allemaal toch hard....de 4e week is alweer voorbij en zitten we in week 5 en wat een ontdekkingen en ervaringen hebben ze in deze week toch alweer gehad....zo hebben ze alweer een grote ruimte en hebben ze de woonkamer al helemaal mogen rondlopen, maar ojee wat is dat spannend zo’n grote ruimte. Zo is de ene wat terughoudender als de ander. Roze vond het wel leuk terwijl geel toch maar even veilig binnen het hekje bleef kijken.

Dan waren daar ineens de bakjes met de gemalen brokjes..wat een feest voor ze...maar tegelijkertijd vanuit ons gezien: wat een nette eters, helemaal geen kliederboel, ja de pootjes en de snoetjes. In ieder geval ze genieten er met volle teugen van.

Ook hadden we deze week de doorkomende tandjes.....voor nu nog geen probleem maar de tandjes groeien hard en worden straks langzaam aan spelden die heerlijk in alles kunnen bijten...met name in onze tenen, handen, haren en alles wat op hun pad komt....Ja het beginnen kleine ontdekkingsreizigers te worden...net TV kijken zo die kleine hondjes...wordt op pauze gezet zodra ze gaan slapen....en dan nog is het een prachtig gezicht!!!

De poepjes en bijna alle plasjes worden netjes op de geplaatste bak gedaan. Ongelukjes blijf je altijd houden maar ze zijn al op de leeftijd al slim genoeg om hun ruimte niet te bevuilen. Ze horen nu ook heel goed dus oeps er is al een glas gesneuveld (niet expres ) een pan op de grond gevallen (hahaha wel expres ) en het geluid van plastic bubbelverpakking stonden ze al niet eens raar van te kijken. 

Deze weken stonden in het teken van ontwikkeling, herkenning en een grotere woning.!

Ze worden in ieder geval met de dag leuker, slimmer, liever en groter!!!

 

Tot volgende week!

 

Week 3

 

O jee....wat vliegt de tijd weer, week 3 is voorbij gevlogen! Na in week 2 de oogjes en het lopen. Ook hebben ze de 1e kennismaking gehad met zoals dat heet...ontwormen! Niemand heeft er last van gehad, op naar de volgende.

Ook is er een volle ontwikkeling geweest in het gehoor…deurbel is alle hoofdjes omhoog om vervolgens weer door te gaan slapen…nou dat zal straks over een paar weken wel anders zijn als ze dit ritueel eenmaal door hebben!

Ook hebben we nu een kleine week een grotere ruimte voor ze en heeft Rose heerlijk de keuze om te gaan kiezen waar ze de jongens en meiden kan voederen! Maar de kleintjes krijgen nu langzaam ook extra mousse voeding bijgevoerd…de aanloop naar de brokjes, nu gaan ze dus langzaam van

2 walletjes eten om zo ook de melk toevoer door Rose af te bouwen. Ja ook dat moment komt langzaamaan dichterbij!

Ook hebben we inmiddels alle toekomstige eigenaren mogen zien bij de eerste knuffeldag en wat hebben jullie zichtbaar genoten van de kleintjes!
Iedereen doet ook hun best met de roepnamen, deze zijn bijna allemaal binnen maar jullie hebben nog even de tijd om de beslissende naam te kiezen. Om niemand tekort te doen zullen we zodra

de Chipper is geweest alle stamboomnamen met bijbehorende kleurtjes in de update meenemen!

Aankomende week zullen ze weer allemaal hard gaan groeien en ontwikkelen en hopelijk ook weer allerlei leuke kiekjes en ervaringen welke weer in onze volgende update wordt vermeld!!

 

Week 2

 

Week 2 is altijd een leuke week als je kijkt naar alle ontwikkelingen die de kleintjes door maken in hun hele prille leventje. Zo zie je rond dag 9-10-11 de oogjes opengaan. Geel was de eerste die de wereld kon bewonderen, al zien ze nog niet heel veel natuurlijk. Rood en Roze volgende een dag later en de rest vrij snel daarna. Dit blijft altijd een zeer geweldig moment. Inmiddels kijkt natuurlijk iedere de wereld in!
Een ander grappig fenomeen is dat zodra de oogjes open zijn, je ze ook direct hun eerste stapjes ziet maken. Natuurlijk allemaal wel een beetje wankel nog, maar ook dit begin is gemaakt. Eigenlijk kunnen de meesten gewoon al lopen, wat wij vrij snel vinden want normaal hoeven we dat pas bij week 3 te vermelden.
Qua gewichten ontlopen ze allemaal niet veel van elkaar. De zwaarste is momenteel 1.200 gram en de lichtste is nu 1.000 gram. Dit is overigens ook vrij logisch als je naar het geboortegewicht kijkt, maar de verschillen zijn niet enorm. Rose doet het prima ook s ’nachts hoeven we eigenlijk niet meer echt op te letten! Maar we blijven nog even beneden liggen want Rose heeft het lastig met die bewegelijke pups. Eind van week 3 zullen ook wij eindelijk eten mogen gaan geven. Dan start het bijvoeden, dat worden weer heerlijke foto's!

 

Volgende week is het week 3 dan komt iedereen kijken naar de puppy’s. Mocht je nog niet gereageerd hebben op de e-mail van afgelopen week, graag nog een bevestiging sturen. Heb je geen e-mail ontvangen, laat het ons nog even weten.
Tot Volgende Week!!

 

Week 1

De eerste week is voorbij gevlogen......zo wachten we rustig af tot het moment van de geboorte en zo zijn we druk bezig met Rose, de kids, wasmachines draaien, ritme zoeken, foto’s maken en vooral weer genieten.

De pups, op zich valt er natuurlijk nog niet veel over te vertellen...ze slapen, hangen aan moeders om te drinken en slapen weer lekker verder....zo nu en dan heerlijk stapelen op elkaar....en heerlijk knuffelen!!
Je ziet wel al een beetje de brutaaltjes in het nest...met name Rood en Geel...die kunnen zich goed laten horen en als ze er langs moeten bij een ander gaat dat ook gebeuren.

Rose doet het super ze weet precies wanneer ze moet blijven liggen of dat ze toch wel even haar benen kan strekken. Eten wil ze nog steeds maar al te graag maar logisch want ze moet toch heel wat mondjes vullen.

Rachel vermaakt zich ook wel met de puppy’s heel veel knuffelen maar ook met de puppy’s wegen want we zien wel dat ze groeien maar de eerste weken willen we een klein beetje weten of ze goed aankomen.

Onze Nova vind het volgens mij ook allemaal wel goed, ze wil het liefst ook bij de puppy's liggen maar dat mag ze niet van ons. Als alternatief gaat ze dan maar voor de werpkist liggen.

Op naar week 2 waarin de 1e zichtbare verandering zal plaatsvinden: de oogjes zullen open gaan! Dan kunnen ze eindelijk zien waar ze nu zijn en wellicht wat minder hun hoofd gaan stoten aan alles wat ze tegenkomen!!

 

Geboorte 

Vrijdag 25 oktober was het dan zover, de bevalling begon in de ochtend. Normaal moet Rachel naar school om 8uur daarna is het hier in huis wat rustiger dat voelde Rose nu ook goed aan. We hadden al In overleg met de dierenarts besloten om tot een keizersnede over te gaan. Na 5 minuten was Rose onder narcose en lag de buik al vrij snel open.  

De pups werden 1 voor 1 uit de baarmoeder gehaald. Ze werden meteen in de couveuse gelegd. Nadat Rose weer mooi dicht was gemaakt door de dierenarts en ze weer wakker was geworden zijn we weer snel naar huis gereden. Nu ligt gelukkig dit prachtig goud in de werpkist: 5 meiden en 3 stoere kerels!! Hieronder hun geboorte gewicht en kleurtje die ze tot week 8 zullen dragen ter herkenning. Met de rode lamp aan is het soms lastig te zien die kleurtjes.

 

Geslacht Gewicht Kleur
Reu 466 gram Blauw
Reu 412 gram Brons
Reu 510 gram Zilver
Teefje 458 gram Roze
Teefje 446 gram Geel
Teefje 458 gram Paars
Teefje 414 gram Rood
Teefje 430 gram Groen