Nest Maple & Perro, Geboren: 19 maart 2024

Week 4

Week 4 is alweer voorbij! Halverwege zijn we dus en dus inhoudt dat voor iedereen het aftellen is begonnen. 3,5 weekjes en dan moeten wij de kleintjes gaan uitzwaaien en zullen jullie ze mogen verwelkomen in jullie huisje!

Deze week stond in het teken van ontwikkeling, herkenning en een grotere woning! Ontwikkeling zeker in de groei maar ook in rennen, spelen en eten! Herkenning zie je ook gebeuren, zo staan ze de ene dag nog verbaasd te kijken wanneer je met bakken eten naar binnen komt, zo staan ze na 2 dagen eten klaar om aan te vallen!

Ook hebben ze sinds een aantal dagen de werpkist vaarwel gezegd en is nu de woonkamer een grote puppy ren geworden. Dat waarderen ze wel want je ziet ze genieten van elke ruimte die ze hebben. De poepjes en bijna alle plasjes worden netjes op de geplaatste bak gedaan. Ongelukjes ’s nachts daargelaten maar dat kan gebeuren daar ze ook in het donker slapen en wellicht dan de weg een beetje kwijt zijn! 

Rose en Nova mochten ook even bij de puppy's kijken, Rose vond het niet interessant en ging liever weer naar buiten. Nova vind het wel leuk alleen de pups denken dat Nova ook melk heeft. Helaas......

We voeden de pups trouwens op met Formule 1 dus als ze straks Max op tv horen gaan ze piepen. Hahaha geintje....

Komend weekend komen de eersten weer voor de tweede keer, hopelijk blijven de voorspellingen van het weer staan en kan er even buiten gespeeld worden!

Tot komend weekend!

Week 3

Inmiddels alle toekomstige eigenaren mogen zien en wat hebben jullie zichtbaar genoten van de kleintjes! Wij vonden het ook super leuk om jullie weer eens te zien. Iedereen doet ook hun best met de roepnamen, deze zijn bijna allemaal binnen. Zodra de Chipper in week 6 is geweest zullen we ook alle namen en stamboomnamen in de update meenemen! Aankomende week zullen ze weer allemaal hard gaan groeien en ontwikkelen en hopelijk ook weer allerlei leuke kiekjes en ervaringen welke weer in onze volgende update wordt vermeld!!

Ze hebben hun 1e kennismaking gehad met zoals dat heet...ontwormen! Ze hebben geen van alle er last van gehad.

Ook is er een volle ontwikkeling geweest in het gehoor, maar ook hebben ze ontdekt dat ze een staart hebben, maar wat ze ermee moeten snappen ze nog niet. Ook hebben ze nu een grotere ruimte zodat Maple heerlijk de keuze heeft om te gaan kiezen waar ze de jongens en meiden kan voederen! De kleintjes krijgen deze week ook langzaam extra mousse voeding bijgevoerd.....de aanloop naar de brokjes, nu gaan ze dus langzaam van 2 walletjes eten om zo ook de melk toevoer door Maple af te bouwen. Ja ook dat moment komt langzaam aan dichterbij!

Week 2 

De 2e week is voorbij en wat was dat genieten!! De pasgeborenen worden leuke kleine hondjes...

Een aantal nieuwe ontwikkelingen hebben zich voorgedaan!

De eerste nieuwe ontwikkeling kwam op dag 10: Rood keek je aan met zijn mooie donkere kijkers...Wat een prachtgezicht is dat! Al snel diezelfde dag deed ook groen dit.

De rest had hun ogen open op dag 12 en 13. Wie de laatste was.....wie zal het zeggen...bij het wegen op dag 13 hadden ze in ieder geval allemaal de oogjes open......

Daarnaast lieten al enkele jongens en meiden hun beweeglijkheid zien. Op dag 14 was de beweging zo goed bij Roze dat deze vrij goed rond loopt.

De rest is aan het proberen maar nog zeker instabiel. Maar goed een marathon lopen zit er nog niet in hoor!

In ieder geval is het buikschuiven aardig verleden tijd aan het worden

Dan hebben we nog Maple...ze is aardig een moedertje geworden. Ze is nu heerlijk vaak buiten de werpkist en geeft nu de pups het teken om te komen drinken...en met een boel energie komen ze dan aangespurt om te komen eten!! En veel energieverbranding betekent dus ook dat ze goed moeten drinken. En qua gewicht valt er niets te klagen. De ene is wat zwaarder dan de ander maar ten opzichte van hun geboorte zitten ze allemaal goed op koers!

Hopelijk kan iedereen het live ook eindelijk zien en van de toekomstige pup al gaan genieten! De komende week zal weer leuke momenten en foto's gaan opleveren....richting het einde van de week...oh..oh.........brokjespap!! Dat zal dus mooie gezichtjes gaan opleveren!!

Week 1

De eerste week is voorbij gevlogen......zo wachten we rustig af tot het moment van de geboorte en zo zijn we druk bezig met Maple, de pups, , ritme zoeken, wasmachines draaien, foto's maken, en niet te vergeten de andere honden aandacht schenken die ze ook verdienen!! Wat een week was dit, in ieder geval eentje om niet snel te vergeten.......

Dan de pups, op zich valt er natuurlijk nog niet veel over te vertellen...ze slapen, hangen aan moeders om te drinken en slapen weer lekker verder....zo nu en dan heerlijk stapelen op elkaar....en heerlijk knuffelen!!

De poten van mama zijn ook een favoriete plek.

Natuurlijk worden ze zwaarder maar nog mooier is dat ook alle kleine details ingetekend gaan worden...kijk maar eens naar de kussentjes op de voetjes, de vorming van de oogleden welke rond de 13e/14e dag zullen opengaan.

Om de pups uit elkaar te houden doen we nagellak op hun vachtje. Is er zo uitgegroeid en beschadigd niet de vacht. We hebben vroeger wel eens bandjes gehad maar daar is ooit een pup met een pootje achter het bandje blijven hangen en dat vonden we toch niet zo veilig. En aangezien we 3 pups met de zelfde gewicht hebben moeten we ze toch kunnen onderscheiden. 

 

Op naar Week 2....moment dat ze de wereld tot zich gaan nemen!!!

Geboorte

Op 19 maart 2024 zijn Maple en Perro de trotse ouders geworden van 8 pups:

4 Jongens en 4 Meiden hebben we mogen verwelkomen!! Wat is het weer een prachtig uitzicht in huis met de gevulde werpkist met daarin een trotse zorgzame moeder!!

Het nestje is dus geboren en ditmaal hadden we geen hulp maar telefonische hulp indien nodig. Niet te vergeten natuurlijk dat Maple onervaren is en bij iedere geborene ook de nodige taken verrichtte!

De eerste nacht zijn de pups goed doorgekomen. Helaas is op dag 2 een puppy reu overleden.

In de ochtend was er niks aan de hand maar in de loop van de dag merkte we dat de pup niet vol leven was. Snel een ritje naar de dierenarts die heeft de pup wat extra energie gegeven maar ze verwachtte dat de pup tijdens de geboorte teveel vocht heeft binnengekregen en daarom het niet zou heeft redden. Een paar uur later was puppy reu Zwart in onze handen overleden. Helaas hoort dit ook bij het fokken van honden maar doet toch echt wel heel veel pijn bij ons.   

Geboorteschema

Geslacht Gewicht Kleur
Teef 324 gram Paars
Reu 366 gram Mint
Reu 438 gram Groen
Teef 366 gram Lila
Teef 420 gram Rood
Reu 370 gram Blauw
Teef 384 gram Roze

Maple in verwachting