Nest Chesca & Tiago, Geboren: 6 augustus 2012

 

Week 8: Afscheid nemen!!

De laatste week is aangebroken......een week waar iedereen naar toeleeft want over een paar dagen is het dan zover.........jullie Baxter, Whisper, Roef, Levi, Sam, Snowy, Pip, Kedi of Stella komt bij jullie wonen!! Voor ons natuurlijk een minder momentje maar ook wij beseffen dat alle negen er helemaal klaar voor zijn! Ze worden te groot om achter een hekje te zitten en het liefst zitten ze nu de hele dag in de woonkamer los!

Dit zal tevens de laatste update zijn op de pagina. Deze week staat in het teken van veel nog regelen, de hondjes netjes maken en nog heel veel genieten van deze negen! We hebben ontzettend genoten van dit stel en hebben dan ook vertrouwen erin dat zij bij jullie nog dubbel zoveel liefde gaan krijgen als dat ze hier hebben gekregen (en dat was ook al een heleboel!!). Het gemis zal zeker ook groot zijn, zeker bij onze Rachel, maar wat heeft zij een plezier beleefd aan dit stel en natuurlijk zijn ze niet altijd even lief voor haar....scherpe tandjes en nageltjes voelt zij nu eenmaal harder dan wij. Maar zij zal zeker een moeilijk weekend tegemoet gaan.......ze zal ze deze week nog veel knuffelen :-)

Wij wensen jullie nu alvast heel veel plezier met jullie prachtige aanwinst en vergeet niet dat mochten er vragen zijn, ook na deze 8 weken staan wij natuurlijk voor jullie klaar met antwoorden en adviezen!!

 

Week 7: Alle roepnamen bekend!!

Deze week een heel leuk uitje gehad naar de Basisschool en wel de klas van Rachel. Een hartstikke leuke ervaring voor ze, want tja kinderen kunnen nu niet eenmaal de hele tijd stil zijn dus af en toe een kabaal van hier tot.......!! Mooi om dan te zien dat ze allemaal lekker rustig blijven en er toch niet echt van onder de indruk zijn. Helaas mochten ze niet alle 9 mee de klas in, dus hadden we een selectie gemaakt uit de hondjes die of straks kinderen thuis hebben of direct veel te verduren hebben in verband met lange reizen. De rest mocht natuurlijk ook mee, maar moesten in de auto blijven. Ook nu hebben ze zich weer allemaal netjes gedragen in de auto!!

Ook was na dit bezoekje nog de beurt aan de laatste 2 families om hun toekomstig lid van de familie in hun armen te sluiten. En het lijkt er op dat ieder hondje ook zijn/haar voorkeur al bepaald. In ieder geval zijn de matches gelukt en kunnen we nu ook de roepnamen bij de kleurtjes plaatsen:

 

KLeur Stamboomnaam Roepnaam
Rood Banook Lake of the Whisperhouse Baxter
Zwart Brileys Lake of the Whisperhouse Sam
Blauw Blueberry Lae of the Whisperhouse Whisper
Grijs Bear Lake of the Whisperhouse Levi
Bordeaux Beaver Lake of the Whisperhouse Roef
Wit Bell Lake of the Whisperhouse Kedi
Paars Blakeney Lake of the Whisperhouse Pip
Oranje Bissett Lake of the Whisperhouse Snowy
Geel Bras D'Or Lake of the Whisperhouse Stella

Allemaal hele leuke namen en lekker afwisselend! voor ons wordt nu echt de tijd korter dat we samen zijn met deze kleine lieve bolletjes wol, maar ook dat weten we natuurlijk van tevoren dat dit moment er aan komt. We gaan ze nog ruim een week heerlijk verwennen!!


Week 6: Een drukke week!!

Week 6 ligt alweer achter ons, een hele drukke week voor ons maar ook voor de kleintjes en laat nu ook net het weer om zijn geslagen waardoor buiten spelen voor ze minder frequent kon gebeuren. Gelukkig werd het in het "bezoek" weekend weer beter waardoor ook de meesten van jullie ze nog buiten aan het werk hebben kunnen zien!!

De eerste afspraak afgelopen week was het chippen van allemaal en dat ging toch allemaal voortvarend, al had de 1 een piepje nodig en de ander had wat bloed aan zich....helaas hoort er ook allemaal bij!
De stamboomnamen zijn nu dus bekend, welk kleurtje heeft welk "Meer" beginnend met een B uit
Nova Scotia, Canada gekregen, ons thema voor dit nest. Hier komen ze:

KLeur Stamboomnaam Roepnaam
Rood Banook Lake of the Whisperhouse Baxter
Zwart Brileys Lake of the Whisperhouse
Blauw Blueberry Lake of the Whisperhouse
Grijs Bear Lake of the Whisperhouse
Bordeaux Beaver Lake of the Whisperhouse
Wit Bell Lake of the Whisperhouse
Paars Blakeney Lake of the Whisperhouse
Oranje Bissett Lae of the Whisperhouse
Geel Bras D'Or Lake of the Whisperhouse

Zoals jullie zien zijn de roepnamen nog niet gevuld, behalve Rood maar dit is in de vorige update uitgelegd, deze zullen wij bij de volgende update invullen aangezien woensdag nog 2 families langskomen.

De tweede afspraak die was bij de Dierenarts. Altijd weer leuk om dan ook eindelijk op pad te gaan met ze en ja alles is wennen voor ze, dus ook de auto. De heenreis een beetje piepen maar op de terugreis lagen ze allemaal heerlijk te slapen! Bij de Dierenarts zelf leek het wel alsof ze het allemaal heel normaal vonden!
De Chipper hadden ze natuurlijk al gehad dus wellicht is dat een voordeel geweest!

Deze week (week 7) staat er nog een bezoekje aan de Basisschool (de klas van Rachel) op het programma en komen er dit weekend nog een aantal fokkers op bezoek om de pups te bewonderen. Daarna zal de laatste week aanvangen en ja afscheid nemen komt naderbij.........

 

Week 5: Nog meer groei!

Week 5 is alweer voorbij en wat zijn ze gegroeid! Het zijn momenteel ook echte ontdekkertjes geworden.
Als ze binnen hun hekje vertoeven spelen ze ontzettend leuk met elkaar, maar elke dweil of stofzuiger die binnen hun terrein komt is maar al te leuk om mee te spelen of achteraan te rennen! Ze ervaren het als zeer interessant en ware ontdekkertjes dus!

Een andere ontdekking hebben ze ook mogen ervaren....buiten zijn in de zon en alle andere geurtjes welke natuurlijk allemaal nieuw zijn voor de kleintjes! De eerste stapjes zijn altijd leuk om te zien: De 1 dendert naar buiten en de ander neemt een afwachtende houding aan en komt naar buiten als alles door de dappere helden uit het nest veilig is verklaart! Eenmaal allemaal buiten betekent wel een groot feest: rennen, stoeien, door de tunnel, nieuwe speeltjes en het uitdagen door het hek van de oudere dieren! Eenmaal weer binnen is het heerlijk rustig want dan slapen ze heerlijk doordat ze echt uitgeput zijn!
Inmiddels is ook het voer vast geworden en gaan de brokjes er heerlijk in bij allemaal! Je ziet ze
dan ook met de dag groeien! Maar het gaat er wel allemaal netjes aan toe en ze zijn bijna allemaal
tegelijk klaar met eten, waardoor er niet gevochten hoeft te worden voor de bakjes!!

Deze week komt op donderdag de chipper op bezoek, oei dat houdt in dat ze echt een nummertje
gaan krijgen en dus het verdelen bijna gaat beginnen. Natuurlijk zit er nog een bezoekrondje
tussen waardoor enige voorkeuren zichtbaar worden en ook jullie een beetje inspraak hebben!
Wel zal er op de komende foto update een nieuw kleur bandje zichtbaar zijn "rood" en deze
staat voor Baxter. Baxter is in samenspraak met de familie in Canada besloten dat hij naar
hun gaat. Hier moet nog een hoop papierwerk voor geregeld worden, dus moet dit ook tijdig
ingeregeld zijn zodat zijn lange reis zonder administratieve foutjes verloopt!

 

Week 4: Echte hondjes aan het worden!

Iedere week kunnen we eigenlijk hetzelfde vaststellen.....wat vliegt de tijd weer, zo sta je begin juni
aan het begin van een avontuur en inmiddels september en over 4 weken vliegen onze kleine hummeltjes uit...naar alle nieuwe trotse eigenaren....wat zullen we ze gaan missen!!

Ook afgelopen week hebben we weer veel genoten en gelachen...het lopen vergaat iedereen goed af en  ja wat is dan de volgende stap...proberen te rennen en oei oei dat gaat nogal eens mis of je ziet hele rare huppeltjes! Ook zijn de kwispeltjes gekomen en ook dat is toch zo'n leuk gezicht. Gelukkig heeft een ieder dit allemaal al mee kunnen maken!

Aan het begin van de week is ook het "vaste voer" geintroduceerd. Hadden we eerst heerlijke mousse, nu staan ze allemaal op 3 voedingen "geweekte" brokjes, want ja de tandjes zijn doorgekomen maar dit is natuurlijk nog geen volwaardig gebit. Al doen de kleine speldentandjes toch wel gemeen pijn hoor :-)

Ten tijde van deze update zijn de vooruitzichten voor het weer ook enorm goed wat inhoudt dat ze deze week (week 5) heerlijk ook buiten kunnen gaan genieten en nog meer van deze wereld kunnen gaan ontdekken. Is voor ons ook erg makkelijk, want dan kunnen we sneller en makkelijker hun binnenruimte schoonmaken zonder dat je handdoek, dweil of iets anders wordt afgepakt....

Iedereen is ook erg benieuwd naar hunn toekomstige kleurtje....op dit moment worden de karaktertjes ontwikkelt en is nu nog moeilijk te zeggen. Bij het volgende bezoek zal hier zeker meer inzicht in zijn en kunnen we wellicht ook al wat voorkeuren bij iedereen neerzetten. Maar ook nu, hier wordt de basis gelegd, hoe de pup zich verder ontwikkelt hangt natuurlijk ook van de rest opvoeding af!

 

Week 3: We hebben meer ruimte nodig!

O jee....wat vliegt de tijd weer, week 3 is voorbij gevlogen! Na in week 2 de oogjes open gingen en een start met lopen gemaakt is, loopt iedereen nu heerlijk stevig rond. Ook hebben ze de 1e kennismaking gehad met zoals dat heet...ontwormen! Niemand heeft er last van gehad, op naar de volgende.

De hitte is ook overwonnen, wat was het toch warm en ja wij kunnen ons heerlijk afkoelen in het bad van Rachel, maar helaas voor deze jonkies was dit nog niet weggelegd....maar met een hoop gehijg en gepuf is iedereen door de hete dagen heen gekomen en zijn we weer blij dat het weer koeler is!

Ook is er een volle ontwikkeling geweest in het gehoor....deurbel is alle hoofdjes omhoog om vervolgens weer door te gaan slapen....nou dat zal straks over een paar weken wel anders zijn als ze dit ritueel eenmaal door hebben!

Ook hebben we nu een kleine week een grotere ruimte voor ze en heeft Chesca heerlijk de keuze om te gaan kiezen waar ze de jongens en meiden kan voederen! Maar de kleintjes krijgen nu langzaam ook extra mousse voeding bijgevoerd.....de aanloop naar de brokjes, nu gaan ze dus langzaam van 2 walletjes eten om zo ook de melk toevoer door Chesca af te bouwen. Ja ook dat moment komt langzaam aan dichterbij!

Ook hebben we imiddels weer een deel van alle toekomstige eigenaren mogen zien en wat hebben jullie zichtbaar genoten van de kleintjes! Zoals jullie weten vliegt er straks 1 jongen naar Canada, maar ook deze familie is regelmatig op bezoek....via de camera dan wel natuurlijk, zodat zij ook de live beelden kunnen zien.
Iedereen doet ook hun best met de roepnamen, deze zijn bijna allemaal binnen en trots dat wij zijn dat er een jongen wordt vernoemd naar onze grondlegger van de kennel: Whisper! Hartstikke leuk!!
Ook de andere namen zijn natuurlijk weer origineel en leuk, dit om niemand tekort te doen natuurlijk, zodra de Chipper is geweest zullen we ook alle namen met bijbehorende kleurbandjes in de update meenemen!

Aankomende week zullen ze weer allemaal hard gaan groeien en ontwikkelen en hopelijk ook weer allerlei leuke kiekjes en ervaringen welke weer in onze volgende update wordt vermeld!!

 

Week 2: Ogen en Lopen

Inmiddels over de helft van week 2 en o jee wat gaan ze hard....op dag 8 zag je de eerste tekenen van het open gaan van de oogjes en op dag 9 hadden de dames Paars en Wit ze volledig open. Wat is dat toch altijd weer een prachtig gezicht. Heel natuurlijk. Op het moment van deze update kijkt iedereen ons aan.

Ook een andere ontwikkeling zie je heel mooi en niet te snel gaan...het lopen van de kleintjes. In het begin zie je de meeste een stapje zetten en weer vallen maar naarmate deze week vordert zie je ze echt rond waggelen. Ook zo'n mooi gezicht, je kunt er uren bij zitten om dit schouwspel te bewonderen.

Voor Chesca is het weer even wennen nu ze en kunnen zien en rond waggelen, want zodra Chesca wil gaan voeden stormen ze door de hele werpkist richting ingang. En ja moeders is uiterst voorzicht dat er niet op de kleintjes wordt gestaan of gaat zitten....Top Moeder!!

Richting het einde van week 2 zullen we wellicht al overgaan tot het uitbreiden van hun ruimte zodat ze meer kunnen gaan ontdekken! Op naar Week 3!!

 

Week 1: Ritme zoeken

Na een kleine 4 dagen is het huis helemaal in het ritme met de kleintjes in huis! Wat is het weer heerlijk genieten van deze kleine wereldwondertjes van moeder natuur! Voor moeder Chesca is het al haar 2e nest en wat is het de ervarenheid welke nu zichtbaar wordt. De eerste dagen heeft ze haar pups niet uit het zicht verloren en er zo voor gezorgd dat al haar kinderen niets tekort komen! Prachtig zoals moeder natuur dit heeft gemaakt.

De pups zie je ook dagelijks aan verandering ondergaan. Natuurlijk worden ze zwaarder maar nog mooier is dat ook alle kleine details ingetekend gaan worden...kijk maar eens naar de kussentjes op de voetjes, de vorming van de oogleden welke rond de 13e/14e dag zullen opengaan. En zo zijn er natuurlijk nog meer kleine details aan verandering onderhevig. In ieder geval een voortvarende start van de negenling.

 

Geboorte

Op 6 augustus 2012 zijn Chesca en Tiago opnieuw de trotse ouders geworden van ditmaal 9 kinderen:
5 Jongens en 4 Meiden hebben we mogen verwelkomen!! Wat is het weer een prachtig uitzicht in huis met de gevulde werpkist met daarin een trotse zorgzame moeder!!

Het tweede nestje is dus geboren en ditmaal hadden we geen hulp maar telefonische hulp indien nodig. Ook dit is voor ons een ervaring geweest om niet te vergeten. Niet te vergeten natuurlijk dat Chesca natuurlijk ook ervaren is en bij iedere geborene ook de nodige taken verrichtte!

Om een beetje overzicht te houden op de foto's hieronder ook een overzicht wie nu wie is en wie
wanneer geboren is.

Tijd/ uur Geslacht Kleur bandje Gewicht
16.25 Teef Geel 444 gram
17.13 Reu Grijs 508 gram
18.02 Reu Blauw 470 gram
19.55 Teef Oranje 500 gram
20.20 Teef Paars 518 gram
20.41 Reu Bordeaux 410 gram
21.36 Reu Zwart 434 gram
21.48 Teef Wit 444 gram
22.09 Reu Groen/Rood 420 gram

 

Chesca & Tiago