Nest Nova & J'adore, Geboren 22 september 2017 

Week 8

En toen liep week 8 richting het einde.....afscheid is dichterbij gekomen....

de laatste dag dat het viertal compleet bij elkaar zal zijn in het nest, vanaf morgen zal de eerste gaan uitvliegen in de voor hun nog onbekende grote wereld. Een uitdaging voor ons die ruim 4 maanden geleden daadwerkelijk begon met de loopsheid van Nova tot het geboren worden van dit mooie stel op 22 september 2017 en vervolgens de 8 mooie weken van het zien opgroeien, ontwikkelen en ontdekken van en door deze mooie prachtige kleine Goldens!!!

Dit zal in ieder geval de laatste update zijn in de puppy sectie en ook zojuist zijn de laatste foto's toegevoegd in het foto album!

Ze hebben de afgelopen week veel meegekregen: Ze zijn door de dierenarts gecontroleerd en gezond verklaard. Ze zijn nog de klas in geweest bij Rachel en dat was een pret met 26 kinderen en 4 puppy’s. Ze zijn zelfs nog even buiten wezen wandelen op het gras. Ja dat is soms het nadeel van de herfstperiode dat het niet altijd mooi droog weer is. Maar ze hebben genoten. Een bezoekje aan de trimsalon kunnen we ze niet onthouden. Netjes op tafel staan of zitten en heerlijk gekamd worden.

Ter afsluiting van dit stuk willen we iedereen hartelijk danken voor alle reacties, bezoekjes en complimenten! Dit is erg door ons gewaardeerd en zullen we ook blijven herinneren en bepaalde items zeker meenemen naar een volgend nest. We hopen dat alle nieuwe baasjes van hun heerlijke Golden gaan genieten en er een mooie Golden Whisperhouse Toekomst van gaan maken!!!

 

Week 7

Ook deze week gaat weer hard...het afscheid nemen komt nu wel heel dichtbij! Nog een week genieten van deze kleine hummeltjes! En wat hebben ze dan deze week allemaal meegemaakt...genoeg weer want ontdekken doen ze veel en het noodzakelijke moest ook gebeuren....

Op maandag hadden we de chipper op bezoek en daar kwamen dan ook stamboomnamen aan de kleurtjes gekoppeld en dat is natuurlijk ook bijzonder want nu hadden we ook al de roepnamen van ze, daar komen ze dan:

 

Stamboom naam KLeur Roepnaam
Google of the Whisperhouse Groen Joep
Gadget of the Whisperhouse Blauw Dino
Glitter of the Whisperhouse Roze Lana
Glamour of the Whisperhouse Geel Indy

Deze week is de dierenarts geweest voor hun 1e enting. Wat leuk een nieuw iemand en we mogen op tafel staan. Mmm die mevrouw kijkt in ons mondje, luistert naar ons hartje, kijkt in de oren en dan ook nog een naald in ons nekje. Mmmm niks ergs..... verder spelen…..

Maar de dierenarts heeft ze allemaal als gezond verklaard. 

Ook ga je nu letten op de spontane momenten die gebeuren....zoals het vrijwillige we kunnen met 4 in de bench kruipactie....en ja wie moet er dan als eerste uit....tuurlijk de achterste onderste haha!!!
Ook het eten wordt nu ook wel een beetje te gek...ze weten het en hebben al een ritme te pakken wanneer de bakjes gemaakt worden en o jee de bakjes kunnen maar niet snel genoeg klaargemaakt worden...

Verder doen wij heel veel spelen en niet meer alleen in onze hekje nee gewoon lekker in de woonkamer.

 

Week 5 + 6

Week 5 en 6 is weer voorbij gevlogen en wat worden ze toch groot en hebben ze toch enorme vachten gekregen!!
Ook een week waar de kleintjes toch allemaal hun eigen patroontje aan het krijgen zijn..7 uur 's- ochtends staan ze in de rij voor de brokjes, rond half 9 worden ze weer wakker na het uitbuiken om te spelen .....en zo kunnen we nog even doorgaan....de uitgang van de ren weten ze te vinden voor hun dagelijkse uitje richting de woonkamer en om buiten te spelen. Dank je Weergoden voor de lekkere zonnige dagen!

Eten is bij deze 4 totaal geen probleem en ze hebben inmiddels door dat ze gewoon eerst hun eigen bakje moeten leegeten en dan pas bij de buurman/vrouw moeten gaan kijken...een erg interessant proces om te aanschouwen.

Spelen was vorige weken nog lief en zachtjes maar momenteel gaat het er zo nu en dan toch fors en stevig aan toe…dan lijken het net kleine monstertjes...tja daar heb je broers en zusjes voor om in te bijten….dat doe je toch niet in een flos of knuffel?

Zo hebben ze deze week al genoeg voorbij zien komen…de stofzuiger, de dweil, buiten zijn en een mooie tunnel.

Daarnaast groeien ze natuurlijk ontzettend hard en beginnen het heerlijke bolletjes wol te worden! De een wat zwaarder als de ander maar allemaal groeien ze naar hun eigen verhoudingen…tja wij zien natuurlijk niet precies hoe hard ze groeien…iedereen die de komende weken komt natuurlijk weer wel!! Ook zie je deze week dat ze alle geluiden tot zich nemen, het fluitje als we ze wakker maken of een enthousiaste Rachel voor het hek zodat ze klaar staan om haar te begroeten!! En tja die tandjes die hebben ze nu ook echt door haha!!

Mama Nova is inmiddels wel klaar met ze momenteel...ze vindt ze wel interessant maar meer omdat er wel eens wat brokjes overblijven....

Op naar week 7... dan staat er een bezoek te wachten van de chipper en de dierenarts. En ze mogen meer naar Rachel haar school.

 

Week 4

Week 4 is alweer voorbij! Het aftellen is begonnen…

Nog een paar weekjes en dan moeten we de kleintjes gaan uitzwaaien en zullen jullie ze mogen verwelkomen in jullie gezin.

Deze week was het voornamelijk meer ruimte in huis, de werpkist hebben we weggehaald en ze hebben nu een heerlijk grote ruimte gekregen. Buitenspelen konden ze deze week ook, want het was super weer ervoor. Even kennis maken met de rest van onze honden. Ja de andere honden liggen wel aan de andere kant van de puppyren maar nu mochten ze lekker met elkaar buitenspelen.

Deze week stond in het teken van ontwikkeling, en herkenning! Ontwikkeling zeker in de groei maar ook in rennen, spelen en eten! Herkenning zie je ook gebeuren, zo staan ze de ene dag nog verbaasd te kijken wanneer je met bakken eten naar binnen komt, zo staan ze na 2 dagen eten klaar om aan te vallen!

De poepjes en bijna alle plasjes worden netjes op de geplaatste bak gedaan. Ongelukjes 's nachts daargelaten maar dat kan gebeuren daar ze ook in het donker slapen en wellicht dan de weg een beetje kwijt zijn.

Ze worden met de dag slimmer, liever en groter. Blauw is onze knuffel kont liefst wil hij aangehaald worden en knuffelen met Rachel. Groen is een klein deugnietje vooraan in de rij en als eerst zijn bakje eten op hebben. De dames verschillen heel weinig van elkaar, lekker rustig en als we binnenkomen even een knuffel ontvangen en weer met de andere spelen.

Maar laten we ook niet vergeten dat er ook nog Nova rond loopt....wat een Job heeft ze afgeleverd...zo langzaam aan ziet ze dat ze het allemaal alleen aan kunnen en de kleintjes vinden het ook prima zo! Nu mag Nova ook een beetje gaan genieten!!

 

Tot volgende week.

 

Stamboomnamen  

Geslacht Naam
Reu Gadget of the Whisperhouse
Reu Google of the Whisperhouse
Teef Glitter of the Whisperhouse
Teef Glamour of the Whisperhouse

Week 3 

Wat vliegt de tijd weer, week 3 is alweer voorbij en week 4 is al dichterbij dan we denken.

In week 2 gingen de oogjes open en is er een start van het lopen begonnen. De eerste kennismaking met de ontworming is ook goed gegaan niemand heeft er last van gehad,

op naar de volgende. 

Het gehoor is ook prima in orde, zodra de deurbel gaat gaan alle hoofdjes omhoog om vervolgens weer door te gaan slapen… nou straks zal dat wel anders zijn…

De puppy’s gaan nu ook van 2 walletjes eten want ze worden nu bijgevoerd met mousse de aanloop naar de brokjes. Zo kunnen we langzaam de melk toevoer van Nova gaan afbouwen..

Ja dat moment komt langzaam dichterbij.

Ook hebben we inmiddels alle toekomstige eigenaren mogen zien en wat hebben jullie zichtbaar genoten van de pupjes!

Aankomende week zullen ze weer allemaal hard gaan groeien en ontwikkelen en hopelijk ook weer allerlei leuke kiekjes en ervaringen welke weer in onze volgende update wordt vermeld!!

 

Week 2

Week 2 is altijd een hele mooie week want dan begint er van alles te ontwikkelen. Zo zijn de oogjes langzaam open gegaan bij dag 9 en dag 10. Dan kunnen ze nog wel niet heel goed zien maar ze worden wel steeds leuker zo. Naast dat de oogjes open gaan beginnen ze dan ook iets meer te bewegen. Natuurlijk allemaal wel een beetje wankel nog, maar ook dit begin is gemaakt.
Qua gewichten ontlopen ze allemaal niet veel van elkaar. Groen is wel de zwaarste van allemaal en als hij niet op tijd drinken krijgt nou dan laat hij dat even weten. Waar hij ook goed in is knuffelen met Rachel al valt hij tijdens het knuffelen al in slaap. 

Eind van week 3 zullen ook wij eindelijk eten mogen gaan geven. Dan start het bijvoeden, dat worden weer heerlijke foto's!

 

Week 1

 Wat een begin van de week, we dachten dat alles goed ging met de puppy's. Ze groeiden en kwamen netjes aan. Groen zelfs misschien iets te veel maar met 5 puppy's is dat logisch.

Voor Nova was het nog een beetje gewenning, zo van die kleine pups die alleen maar drinken en slapen maar ze doet het prima als moeder. ‘s Nachts waren de puppy's iets actiever als overdag, maar misschien leek dat alleen maar zo omdat het in de nacht stil is. De eerste dagen waren we al goed doorgekomen. Maar maandagnacht begon puppy rood te piepen, zou ze honger hebben? Nee, want ze wil niet echt drinken. Heeft ze het koud? Tja zou ook niet kunnen maar toch voor de zekerheid maar even op een warmte kruik en heerlijk in dekens gewikkeld. Maar het piepen bleef dus ook even Ronnie wakker gemaakt om mee te denken en te assisteren waar nodig. Maar helaas nog geen 15 minuten later was puppy rood overleden. We hadden niet de tijd gekregen om überhaupt te overleggen met een dierenarts maar dat was helaas nu ook te laat. Hoe, wat en waarom? Geen idee, maar we hebben maar heel kort van haar kunnen genieten. Rust zacht lief klein meisje. Als je Whisper ziet geef hem een dikke knuffel want hem missen we ook nog steeds elke dag.

  

Geboorte

Op 22 september zijn de puppy's van Nova & J'adore geboren!! Er zijn 2 reuen en 3 teven geboren!!

De bevalling startte rond 12uur in de nacht met zichtbare weeën. Rond 1uur zagen we een blaasje naar buiten komen, joepie dachten we daar komt de eerste pup. Nog een paar persweeën en de pup zal er wel zijn. Maar een half uur later nog niks. Mmm toch maar even met de dierenarts bellen. Die gaf aan kom maar meteen hierheen dan kijken wij wel wat er aan de hand is.

Dus hup de auto in. Linda achterin bij Nova, want je weet maar nooit dat de pup er opeens uitkomt. Bij de dierenarts aangekomen nog geen pup. De dierenarts heeft geprobeerd om mee te helpen om de pup eruit te krijgen, maar helaas dit lukte niet. Het bleek dat de pup te groot was of de bekken van Nova iets te smal. Dus meteen besloten om in te grijpen en een keizersnede uit te voeren.

Middenin de nacht dus geen assistenten en alleen de dierenarts zelf. Dus waar kon geholpen met de voorbereidingen en natuurlijk de puppy's aangenomen, lekker droog en schoongemaakt. 

Na denk ik een half uur waren alle puppy's droog en lagen lekker in de couveuse en Nova werd langzaam wakker uit de narcose. Rond 3uur met Nova en 5 kleine puppy's weer terug in de auto richting huis. Daar heeft Nova de zorg weer overgenomen en geniet ze nu heerlijk van de pups

 

Tot het volgende verslag! 

 

Geboorte gewicht

Geslacht Kleur Gewicht
Reu Blauw 512 gram
Reu Groen 516 gram
Teef Rood 416 gram
Teef Roze 446 gram
Teef Geel 416 gram