Nest Chesca & Tiago, Geboren: 27 augustus 2010

Week 8: Afscheid!!

Inmiddels zitten we op donderdag namiddag 21 oktober 2010....de laatste dag dat het zevental compleet bij elkaar zal zijn in het nest, vanaf morgen zullen de eersten gaan uitvliegen in de voor hun nog onbekende grote wereld. Een uitdaging voor ons die ruim 5 maanden geleden daadwerkelijk begon met het loops worden
van Chesca medio juni 2010, vervolgens de dekking met Tiago...de bevestiging krijgen van de drachtigheid tot het geboren worden van dit mooie stel op 27 augustus 2010 en vervolgens de 8 mooie weken van het zien opgroeien, ontwikkelen en ontdekken van en door deze mooie prachtige kleine Goldens!!!

Natuurlijk hebben we ook wat hobbels op de weg gehad zoals iedereen weet, echter terugkijkend op deze leuke uitdagende missie....kunnen wij toch wel de conclusie trekken: Missie Geslaagd!!! Wat was dit leuk en prachtig om te ervaren! En oh jee wat zullen wij die kleintjes toch gaan missen!!!!!!!! Hopelijk worden we met regelmaat voorzien van prachtige foto's en verhalen van onze nakomelingen! Dat zouden wij in ieder geval hartstikke leuk gaan vinden. Natuurlijk gaan we ook op zoek naar een leuke locatie om volgend jaar met het hele stel bij elkaar te komen en eens te bezien wat er van ieder terecht is gekomen qua bouw en karakter!
We zijn nu al nieuwsgierig!

Dit zal in ieder geval de laatste update zijn in de puppy sectie en ook zojuist zijn de laatste foto's toegevoegd in het foto album (nogmaals sorry voor week 7 met een minimum van foto's...het zat er niet in die week!).
Vanaf volgende week zal de website ook grondig onderhoud krijgen. Dit gedeelte zal zeker blijven bestaan!
De grote update zal natuurlijk de eigen pagina worden van "Jersey"! Hou de site in de gaten!!

Ter afsluiting van dit stuk willen we iedereen hartelijk danken voor alle reacties, bezoekjes, kleinigheidjes en complimenten! Dit is erg door ons gewaardeerd en zullen we ook blijven herinneren en bepaalde items zeker meenemen naar een volgend nest wat gepland staat voor het voorjaar 2012. We hopen dat alle nieuwe eigenaren van hun heerlijke Golden gaan genieten en er een mooie Golden Whisperhouse Toekomst van gaan maken!!!

 

 

Week 7: Wat gaan ze hard!!

Ook deze week gaat weer hard...het afscheid nemen komt nu wel heel dichtbij! Nog een week genieten van deze kleine hummeltjes! En wat hebben ze dan deze week allemaal meegemaakt...genoeg weer want ontdekken doen ze veel en het noodzakelijke moest ook gebeuren....

Op maandag hadden we de chipper op bezoek en daar kwamen dan ook stamboomnamen aan de kleurtjes gekoppeld en dat is natuurlijk ook bijzonder want nu hadden we ook al de roepnamen van ze, daar komen ze dan:

 

Kleur Stamboomnaam Roepnaam
Donkerblauw Arlington of the Whisperhouse Luca (N)
Zwart Apollo of the Whisperhouse Luca
Lichtblauw Aventura of the Whisperhouse Jamie Blue
Rood Alabama of the Whisperhouse Bentley
Oranje Atlantic of the Whisperhouse Jasper
Grijs Aurora of the Whisperhouse Apple
Geel Augusta of the Whisperhouse Jersey

Ook ga je nu letten op de spontane momenten die gebeuren....zoals het vrijwillige we kunnen met 7 in de bench kruipactie....en ja wie moet er dan als eerste uit....tuurlijk de achterste onderste haha!!!
Ook het eten wordt nu ook wel een beetje te gek...ze weten het en hebben al een ritme te pakken wanneer de bakjes gemaakt worden en o jee de bakjes kunnen maar niet snel genoeg klaargemaakt worden...

Mama Chesca is inmiddels weer heerlijk met de jongens aan het spelen en begonnen aan haar herstel, hopelijk kan ze in het voorjaar weer mee naar Duitsland om haar resterende puntjes te gaan vergaren voor haar kampioenstitel! Wie weet wat het zal worden, eerst maar herstellen dat is belangrijker voor dit moment!!

Om de week af te sluiten....we gaan weer genieten de komende week...de laatste week dat ze met zijn allen bijelkaar zijn...daarna is het afscheid nemen van ze stuk voor stuk. In ieder geval zullen we de komende maanden gaan nadenken hoe en wanneer we de reunie van ons 1e nestje gaan plannen! Wordt Vervolgd dus!

Week 6: Bolletjes Wol!!

Week 6 is weer voorbij gevlogen en wat worden ze toch groot en hebben ze toch enorme vachten gekregen!!
Ook een week waar de kleintjes toch allemaal hun eigen patroontje aan het krijgen zijn..rond half 7 's- ochtends staan ze in de rij voor de brokjes, rond half 9 worden ze weer wakker na het uitbuiken om te spelen .....en zo kunnen we nog even doorgaan....de uitgang van de ren weten ze te vinden voor hun dagelijkse uitje richting de woonkamer en om buiten te spelen..Dank je Weergoden voor de lekker nazomer!

Deze week zijn ze ook richting de dierenkliniek geweest voor hun 1e enting. Wat een lol achterin de auto en natuurlijk even onwennig en de muziek in de auto had een nieuw piepdeuntje erbij...maar op de terugweg waren ze allemaal lekker moe en hebben ze heerlijk in de auto geslapen! Ook toen ze eenmaal weer thuis in de ren waren hebben ze even opgestaan om te eten om vervolgens weer heerlijk bij te slapen. Het is ook een hele happening zo'n tochtje in de auto en allemaal betast te worden door de dierenarts. Ze zijn allemaal gezond verklaard!

Eten is bij de 7 totaal geen probleem...waar zullen ze het toch vandaan hebben...of het nu zachtere of hardere brokjes zijn het gaat er gewoon in...en ze hebben inmiddels door dat ze gewoon eerst hun eigen bakje moeten leeg eten en dan pas bij de buurman/vrouw moeten gaan kijken...een erg interessant proces om te aanschouwen.

Spelen was vorige weken nog lief en zachtjes maar momenteel gaat het er zo nu en dan toch fors en stevig aan toe....dan lijken het net kleine monstertjes...tja daar heb je broers en zusjes voor om in te bijten.....dat doe je toch niet in een flos of knuffel?

Mama Chesca is inmiddels wel klaar met ze momenteel...ze vind ze wel interessant maar meer omdat er wel eens wat brokjes overblijven....Slapen wil ze ook weer op haar eigen plekje in de bijkeuken. Natuurlijk vreemd om te zien maar ook dat is een natuurlijk proces.

Op naar week 7...we zullen nog een eens lekker verwennen en heerlijk van gaan genieten...nog even en dan zijn ze bij de nieuwe baasjes...!! Foto's zijn overigens heel wat moeilijker te maken met al die beweeglijkheid dus het aantal updates in het album zal wat minder zijn maar het aantal foto's zal per keer wat meer zijn daar het een aantal dagen betreft!

 

Week 5: We worden steeds Groter!!

En alweer is er een week voorbij gevlogen...de kleintjes zijn alweer 5 weken oud...nog maar 3 weken van ze genieten en dan zullen we ze de grote wijde wereld insturen.....snik snik! We zullen ze in ieder geval voorbereiden op wat er kan gaan komen! Maar eerst laat ze nog maar even lekker PUP zijn en alles spelenderwijs ontdekken! Zo hebben ze deze week al genoeg voorbij zien komen....de stofzuiger, de dweil, buiten zijn en een mooie tunnel...ook is het heel leuk om met zijn 4-en in de kleine bench te gaan slapen.....!!!

Daarnaast groeien ze natuurlijk ontzettend hard en beginnen het heerlijke bolletjes wol te worden! De een wat zwaarder als de ander maar allemaal groeien ze naar hun eigen verhoudingen....tja wij zien natuurlijk niet precies hoe hard ze groeien....iedereen die de komende weken komt natuurlijk weer wel!! Ook zie je deze week dat ze alle geluiden tot zich nemen, het fluitje als we ze wakker maken of een enthousiaste Rachel voor het hek zodat ze klaar staan om haar te begroeten!! En tja die tandjes die hebben ze nu ook echt door haha!!

Mama Chesca doet ze nog steeds opvoeden en voorziet ze van een heerlijk toetje na het eten en zodra ze met zijn zevenen buiten het hek mogen hebben ook Tiago en Whisper feest! Ze zijn hartstikke lief voor alle 7 kleintjes..ze vinden het natuurlijk wel even vreemd zo, maar wel heel leuk!! Nog 3 weken genieten van dit prachtige stel...oei wat komt dat dichtbij maar oh wat genieten we van ze!!! Volgende week staat in ieder geval de Dierenarts op de agenda, een mooi autoritje voor ze van een kleine 25 minuten, we zijn benieuwd hoe ze dat doen!! Op 11 oktober 2010 staat de chipper op de stoep en dan gaan ook de namen aan de kleurtjes gekoppeld worden......!!

 

Week 4: De Wereld ontdekken!

Wat gaat het allemaal toch hard....de 4e week is alweer halverwege en wat een ontdekkingen en ervaringen hebben ze in deze halve week toch alweer gehad....zo mochten ze de wereld buiten de werpkist ontdekken en ja hoor daar was Lichtblauw (ps...diegene die lichtblauw krijgt moet ook eens aan de roepnaam "Blue"
denken..Rachel heeft hem zo genoemd...) als 1e uit de kist en de rest volgde met gepaste terughoudendheid! En buiten de kist kunnen ze mooi Papa en Whisper lopen uitdagen....wat een heerlijk stelletje zijn het!

Dan waren daar ineens de bakjes met de gemalen brokjes..wat een feest voor ze...maar tegelijkertijd vanuit ons gezien: wat een nette eters, helemaal geen kliederboel, ja de pootjes en de snoetjes. In ieder geval ze genieten er met volle teugen van. Ook met het eten zie je er een aantal die voorop lopen en hun bakje netjes leegmaken, Licht en Donkerblauw steken daar toch wel erg bovenuit. Inmiddels snappen ze ook dat wanneer wij met de bakken beginnen ze eten gaan krijgen....dan worden we helemaal gevolgd....

Ook hadden we deze week de doorkomende tandjes.....voor nu nog geen probleem maar de tandjes groeien hard en worden straks langzaam aan spelden die heerlijk in alles kunnen bijten...met name in onze tenen, handen, haren en alles wat op hun pad komt....Ja het beginnen kleine ontdekkingsreizigers te worden...net TV kijken zo die kleine hondjes...wordt op pauze gezet zodra ze gaan slapen....en dan nog is het een prachtig gezicht!!!

Ze worden in ieder geval met de dag leuker, slimmer, liever en groter!!! Maar laten we ook niet vergeten dat er ook nog Chesca rond loopt....wat een Job heeft ze afgeleverd...zo langzaam aan ziet ze dat ze het allemaal alleen aan kunnen en de kleintjes vinden het ook prima zo! Nu mag Chesca ook een beetje gaan genieten!!!

Week 3: Verdriet

Inmiddels zijn we halverwege week 3, een week die gekenmerkt zal zijn door treurnis en verdriet. Zondag 12-9-2010 rond 5 uur hebben we Puppy Roze in moeten laten slapen........oorzaak waren ingeschoven darmpjes. Een erg moeilijk moment voor ons na zo'n leuk weekend met alle enthousiaste pup eigenaren!
Een ieder bedankt voor alle e-mails, telefoontjes en sms-jes!!

Puppy Roze heeft de naam "Ashton of the Whisperhouse" gekregen en zal altijd in onze gedachten zijn, zeker als straks haar zus hier op zal groeien!

Week 2: Oogjes open!

De 2e week is voorbij en wat was dat genieten!! De pasgeborenen worden leuke kleine hondjes...
Een aantal nieuwe ontwikkelingen hebben zich voorgedaan!

De eerste nieuwe ontwikkeling kwam op dag 11: Lichtblauw keek je aan met zijn mooie donkere kijkers...Wat een prachtgezicht is dat! Al snel diezelfde dag deed ook Donkerblauw dit. De rest had hun ogen open op dag 12 en 13. Wie de laatste was.....wie zal het zeggen...bij het wegen op dag 13 hadden ze in ieder geval allemaal de oogjes open......

Daarnaast lieten al enkele jongens en meiden hun beweeglijkheid zien. Zoals ook te zien op het filmpje, begon het rode reutje daarmee. Op dag 14 was de beweging zo goed bij Roze dat deze vrij goed rond loopt.
De rest is aan het proberen maar nog zeker instabiel..maar goed een marathon lopen zit er nog niet in hoor!
In ieder geval is het buikschuiven aardig verleden tijd aan het worden!

Ook was het deze week tijd voor de eerste ontworming...wat een feest! Heerlijke roze snoetjes! Tja er is nog geen voeding om het doorheen te doen....In ieder geval is het een noodzaak om het te doen!

Dan hebben we nog Chesca...ze is aardig een moedertje geworden. Ze is nu heerlijk vaak buiten de werpkist en geeft nu de pups het teken om te komen drinken...en met een boel energie komen ze dan aangepunt om te komen eten!! En veel energieverbranding betekent dus ook dat ze goed moeten drinken. En qua gewicht valt er niets te klagen. De ene is wat zwaarder dan de ander maar ten opzichte van hun geboorte zitten ze
allemaal op koers!

Hopelijk kan iedereen het live ook eindelijk zien en van de toekomstige pup al gaan genieten! De komende week zal weer leuke momenten en foto's gaan opleveren....richting het einde van de week...oh..oh.........brokjespap!! Dat zal dus mooie gezichtjes gaan opleveren!!

Week 1: Ritme zoeken

De eerste week is voorbij gevlogen......zo wachten we rustig af tot het moment van de geboorte en zo zijn we druk bezig met Chesca, de kids, wasmachines draaien, ritme zoeken, foto's maken, de pups op film zetten en niet te vergeten Papa Tiago en Ome Whisper hun aandacht schenken die ze ook verdienen!! Wat een week was dit, in ieder geval eentje om niet snel te vergeten.......

Dan de pups, op zich valt er natuurlijk nog niet veel over te vertellen...ze slapen, hangen aan moeders om te drinken en slapen weer lekker verder....zo nu en dan heerlijk stapelen op elkaar....en heerlijk knuffelen!!
Je ziet wel al een beetje de brutaaltjes in het nest...met name Zwart en Geel...die kunnen zich goed laten horen en als ze er langs moeten bij een ander gaat dat ook gebeuren. Ook Lichtblauw kan er wat van...maar die laat zich meer horen als hij Chesca nodig heeft...met name 's nachts....!

Papa Tiago vind het overigens maar een klein beetje vreemd hoor die kleintjes, terughoudend is de betere omschrijving, Ome Whisper vind het allemaal prima...hij is en blijft de rust zelve...een heerlijke hond!

Op naar week 2 waarin de 1e zichtbare verandering zal plaatsvinden: de oogjes zullen open gaan! Dan kunnen ze eindelijk zien waar ze nu zijn en wellicht wat minder hun hoofd gaan stoten aan alles wat ze tegenkomen!! Ook nog een kleine mededeling wat betreft de bandjes...Wit zal vanaf komende week haar nieuwe bandje om hebben maar dit is de kleur Grijs geworden.

 

Geboorte

Op 27 augustus 2010 zijn de puppy's van Chesca & Tiago geboren!! Er werden 5 reuen en 3 teven geboren!!
De bevalling startte rond 19.30 uur met een eerste zichtbare wee. Op dat moment was er inmiddels ervaren hulp gearriveerd: Ellen Rietdijk, de fokker van Chesca. Zij heeft heel hard gewerkt en geholpenbij het ter wereld brengen van deze 8 kleine wezentjes!! Waarvoor natuurlijk hartelijk dank!! Naar dit moment hadden wij natuurlijk inmiddels 9 weken naar uitgekeken!!

Na een kleine 3 uur hard werken kwam dan ook de eerste reu ter wereld, werkelijk een prachtig gezicht om mee te maken!! Daarna, in een tijdsbestek van 3,5 uur volgden de jongens en meiden elkaar op. Het was toch nog even spannend geworden, want de eerste 3 waren reuen....waar bleven de teefjes.....gelukkig... zaten die er ook bij!!!

Geboorteschema

Tijd/ uur Geslacht Kleur Gewicht
22.25 Reu Donkerblauw 502 gram
22.37 Reu Zwart 474 gram
23.16 Reu Lichtblauw 386 gram
23.24 Teef Roze 468 gram
23.42 Reu Rood 420 gram
00.37 Teef Wit/ Grijs 430 gram
01.28 Reu Oranje 472 gram
01.59 Teef Geel 476 gram

De bevalling is voor ons een enorme ervaring rijker en zullen wij zeker niet zo snel gaan vergeten. Ook het prachtige aan Chesca wat je direct zag hoe ze als "moeder" direct klaar stond om de kleintjes op te vangen, schoon te likken en te voeden!!! Chesca: een geweldige klus geklaard, we zijn trots op je!!
Chesca & Tiago