Nest Rose en Tailor : Geboren 25 juni 2016

Week 8 

Wat vreemd als je al zeker 6 weken 11 puppy’s eten geeft en nu opeens nog maar 10 puppy’s hoeft eten te geven, dat wennen duurde even want we hebben de eerste 2 voedingen niet 10 bakjes, maar 11 bakjes klaargezet. Nou ja de puppy’s vonden dat niet erg hadden ze meteen wat extra’s.

De laatste week is aangebroken en dat hebben we gemerkt, rust was er niet echt meer. Ze wilde maar al te graag van alles ontdekken. Dus lekker in de tuin ravotten was geen probleem. Ze hebben meteen de kliko gezien en gehoord. De tuinslang was ook wel interessant en een grote trampoline was ook wel spannend. De paraplu heb ik ook nog even erbij gehaald dan schrikken ze misschien niet als jullie die opsteken.

De week vloog voorbij en het was nu echt zover ze mogen naar hun nieuwe baasjes. Donderdag nog even een bezoekje aan de trimsalon, zodat ze mooi gekamd en geknipt (valt niet veel te knippen, maar de handelingen krijgen ze wel al mee.) mee naar huis gaan. Vrijdag gingen de eerste weg en zaterdag en zondag nog meer. Nu hebben we er nog 2 in huis, Jones wordt dinsdag nog opgehaald en Sjors mag nog even hier blijven tot begin september.

Wat een rust in huis, we missen ze wel hoor, maar we horen nu al positieve verhalen terug en dat doet ons goed!

Nog even alle stamboomnamen en roepnamen op een rijtje.

Stamboomnaam Kleur Roepnaam
Frankenstein Blauw Links Sjors
Free Willy Oranje Links Jones
Flinstones Blauw Rechts Bodi
Flash Back Rood Links Boyke
French Kiss Rood Rechts Finn
Frequency Roze/ zwart Rechts Buddy
Frozen Praars Rechts Sari
Fantasie Oranje Rechts Luus
Fame Paars Links Luna
Friends Roze Links Kiki

Tot zover de updates in het dagboek, wij wensen jullie alvast heel veel plezier! Wij hebben in ieder geval genoten van jullie!

Week 7

 

 Week 7 begon met wat bevriende fokkers die gezellig even kwamen kijken naar de puppy's. Natuurlijk met een iets ander oog als de meeste mensen. Hebben de puppy's een mooi hoofdje, hebben ze een goede bouw. Vervolgens nog even kijken of ze lekker vrolijk en mooi lopen. Nou dat deden ze, we mogen trots zijn op deze puppy's. En nee er gaat niemand naar de shows toe, maar dat hoeft ook niet als het maar lieve honden worden.

Het weekend was voorbij, de kinderopvang stond wel op de planning, maar het ging even wat minder. Alle puppy's en zelfs de volwassen aan de diarree. Dus toch maar even een extra bezoekje aan de dierenarts. Daarna lekker eten, spelen, plassen en poepen. Gelukkig na paar uur al weer goede poep dus alles oké. Alleen tijdens het avondeten wilde roze/zwart links niet echt eten. Ja dan ga je je zorgen maken. De volgende ochtend eet ze hopelijk wel, maar helaas weer niet. Dus toch maar richting de dierenarts, daar aangekomen is er een echo gemaakt en zagen ze meteen dat de darmen in elkaar zijn geschoven. Ze is toen meteen geopereerd. Na operatie zou ze moeten opknappen en weer gaan eten. Het tegenovergestelde gebeurde, ze at niet en sterkte niet aan en donderdagochtend was op een echo zichtbaar dat zij weer een probleem heeft van binnen, de darmen waren alweer ingeschoven. In overleg met de dierenarts hebben wij besloten om haar in te laten slapen. Want nog meer operaties zouden niet goed voor haar zijn en ze zou alleen maar meer lijden en dat is iets wat wij niet over ons hart kunnen krijgen.

Zo hadden we zeker goede hoop aan het begin van de week, maar het lot heeft anders beslist…Donderdagmiddag hebben wij met z’n drieën afscheid genomen van onze Fairytale. Rust zacht little Fairytale.

Week 6

Week 6 ligt alweer achter ons, een hele drukke week voor ons maar ook voor de kleintjes.
De eerste afspraak afgelopen week was het chippen van allemaal en dat ging toch allemaal voortvarend, de heren deden allemaal piepen en de dames hoorde je niet!

De tweede afspraak die was bij de Dierenarts. Altijd weer leuk om dan ook eindelijk op pad te gaan met ze en ja alles is wennen voor ze, dus ook de auto. De heenreis hadden we wel een piep verwacht, maar nee hoor allemaal meteen slapen. Bij de Dierenarts zelf leek het wel alsof ze het allemaal heel normaal vonden! Rustig blijven zitten en bij de eerste inenting geen kick. `Top hoor! De Chipper hadden ze natuurlijk al gehad dus wellicht is dat een voordeel geweest!

Het bezoek weekend was super sommige puppy’s lagen gewoon te slapen en andere vonden de toekomstige baasjes toch echt wel interessant.

De stamboomnamen zijn nu dus bekend, welk kleurtje heeft welke "Film" beginnend met een F uit ons thema gekregen. Hier komen ze:

 

Reuen Kleur Teven Kleur
Frankenstein Blauw Links Frozen Paars Rechts
Free Willy Oranje Links Fantasia Oranje Rechts
Flinstones Blauw Rechts Fame Paars Links
Flashback Rood Links Fairytale Roze / Zwart Links
French Kiss Rood Rechts Friends Roze Links
Frequency Roze / Zwart Rechts

Zoals jullie zien zijn de roepnamen nog niet gevuld, we zullen iedereen eerst berichten met wie welke pup krijgt.

Verder hebben ze heerlijk buiten gespeeld en gelukkig was het weer lekker droog.

Deze week (week 7) staat er nog een bezoekje aan de kinderopvang op het programma en komen er dit weekend nog een aantal fokkers op bezoek om de pups te bewonderen. Daarna zal de laatste week aanvangen en ja afscheid nemen komt naderbij.........

Week 5

 

Week 5 loopt al weer en aan het begin van deze week zijn de kleintjes alweer voor de 2e keer ontwormt. En zonder geklieder..dit is echt een heel net nest aan het worden. Schone toetjes bij de ontworming, maar ook het plassen en poepen op de bak gaat toch echt goed. Natuurlijk ongelukjes daar gelaten. So far so good!!

En alweer is er een week voorbij gevlogen...de kleintjes zijn alweer 5 weken oud eeehh bijna 6 weken...nog maar 3 weken van ze genieten en dan zullen we ze de grote wijde wereld insturen.....snik snik! We zullen ze in ieder geval voorbereiden op wat er kan gaan komen! Maar eerst laat ze nog maar even lekker PUP zijn en alles spelenderwijs ontdekken! Zo hebben ze deze week al genoeg voorbij zien komen....de stofzuiger, de dweil, buiten zijn en een mooie tunnel... Daarnaast groeien ze natuurlijk ontzettend hard en beginnen het heerlijke bolletjes wol te worden! Ook zie je deze week dat ze alle geluiden tot zich nemen, de deurbel of ons fluitje net voor het eten geven of een enthousiaste Rachel voor het hek zodat ze klaar staan om haar te begroeten!! En tja die tandjes die hebben ze nu ook echt door haha!! Inmiddels is ook het voer vast geworden en gaan de brokjes er heerlijk in bij allemaal! Je ziet ze dan ook met de dag groeien! Maar het gaat er wel allemaal netjes aan toe en ze zijn bijna allemaal tegelijk klaar met eten, waardoor er niet gevochten hoeft te worden om de bakjes!! Buiten spelen met Nova vinden ze ook hartstikke leuk, alleen het weer zit niet altijd mee maar de eerste regendruppels hebben ze al op hun hoofdjes gehad!

Deze week is de chipper op bezoek geweest, oei dat houdt in dat ze echt een nummertje en stamboomnaam hebben gekregen. Na het knuffelweekend kan het verdelen gaan beginnen.

Kijk even of je onze mail hebt ontvangen voor het knuffelweekend anders even contact met ons opnemen.

Volgende week staat in ieder geval de Dierenarts op de agenda, een mooi autoritje voor ze van een kleine 25 minuten, we zijn benieuwd hoe ze dat doen!!

Week 4

 

Zoals alle andere weken vliegt ook deze week voorbij...inmiddels zijn we alweer halverwege de nestperiode. Deze week was het de week van de verdere ontdekking voor de kleintjes. Vast eten, grotere ruimte in huis, de eerste keer naar buiten en lekker in het donker slapen tijdens de nacht.

Wel hebben we ieder nest een week waar we het fototoestel kennelijk niet vaak genoeg bij de hand hebben....dit nest is dat dus week 4.

Week 5 zal nog leuker gaan worden met nog meer eten en nog meer groei!!

 

Week 3

 

Na in week 2 de oogjes open gingen en een start met lopen gemaakt is, loopt iedereen nu heerlijk stevig rond. Ook hebben ze de 1e kennismaking gehad met zoals dat heet...ontwormen! Niemand heeft er last van gehad, op naar de volgende. Ook is er een volle ontwikkeling geweest in het gehoor, maar ook hebben ze ontdekt dat ze een staart hebben, als ze ons zien dan begint dat staartje uitbundig te kwispelen.

We hebben nu een kleine week een grotere ruimte voor ze en heeft Rose heerlijk de keuze om te gaan kiezen waar ze de jongens en meiden kan voederen! Maar de kleintjes hebben nu langzaam al extra mousse voeding bijgevoerd gekregen.....de aanloop naar de brokjes, nu gaan ze dus langzaam van 2 walletjes eten om zo ook de melk toevoer door Rose af te bouwen.

 

We inmiddels bijna alle toekomstige eigenaren hebben mogen zien en wat hebben jullie zichtbaar genoten van de kleintjes! Wij vonden het ook super leuk om jullie weer eens te zien, want sommige van jullie waren bij ons vorige nest al komen kijken en er zat dan nu ook een lange tijd tussen.

Iedereen doet ook hun best met de roepnamen, deze zijn bijna allemaal binnen. We hebben nog even de tijd dus kan er nog even goed nagedacht worden.

Aankomende week zullen ze weer allemaal hard gaan groeien en zullen ze de eerste stapjes buiten zetten. Er zullen weer allerlei leuke kiekjes en ervaringen welke weer in onze volgende update wordt vermeld!!

 

Week 1 en 2

 

Wat vliegt de tijd! Ze zijn alweer 2 weken oud. Maar wat is er veel gebeurt! De eerste week heeft Rose het al super goed gedaan! Ze heeft de puppy’s geen moment met rust gelaten en als ze maar even haar behoeften moest doen wist ze niet hoe snel ze weer terug moest gaan naar haar kids. De puppy’s zijn in de eerst week al goed gegroeid op naar de 2e week.

Op dag 10 zie je al heel langzaam dat de oogjes opengaan. Bij dag 11 kunnen ze allemaal de wereld bewonderen. Al is het zicht natuurlijk nog niet zoals een volwassen hond, maar dat komt in de loop der dagen.

Ook een andere ontwikkeling zie je heel mooi en niet te snel gaan...het lopen van de kleintjes. In het begin zie je de meeste een stapje zetten en weer vallen maar naarmate deze week vorderde zie je ze echt rond waggelen.

Voor Rose is dat wel even wennen nu ze kunnen zien en rond waggelen, want zodra Rose wil gaan voeden stormen ze door de hele werpkist richting ingang. En ja moeders is uiterst voorzichtig dat er niet op de kleintjes wordt gestaan of gaat zitten....Top Moeder!!

Richting het einde van week 3 zullen we wellicht al overgaan tot het uitbreiden van hun ruimte, want met 11 puppy’s wordt de ruimte wat te klein en zo kunnen ze meer gaan ontdekken!

Tot Volgende Week!!

Geboorte

Zaterdag 25 juni was het dan zover, de bevalling begon in de nacht. In de ochtend nog steeds geen pup ondanks dat Rose zo haar best deed. In overleg met de dierenarts besloten om tot een keizersnede over te gaan. Na 5 minuten was Rose onder narcose en lag de buik al vrij snel open.  

De pups werden 1 voor 1 uit de baarmoeder gehaald. Ze werden meteen in de couveuse gelegd. Nadat Rose weer mooi dicht was gemaakt door de dierenarts en ze weer wakker was geworden zijn we weer snel naar huis gereden. Nu ligt gelukkig dit prachtig goud in de werpkist: 5 meiden en 6 stoere kerels!! Hieronder hun geboorte gewicht en kleurtje die ze tot week 8 zullen dragen ter herkenning.

 

Rose & Tailor

 

Geslacht Gewicht Kleur
Reu 514 gram Blauw linksachter
Reu 462 gram Blauw rechtachter
Reu 422 gram Oranje linksachter
Reu 462 gram Paars rechtachter
Reu 460 gram Rood linksachter
Reu 456 gram Rood rechtsachter
Teef 474 gram Paars linksachter
Teef 474 gram Oranje rechtsachter
Teef 424 gram Licht Roze linksachter
Teef 456 gram Roze/zwart linksachter
Teef 508 gram Roze/zwart rechtachter