Nest Jersey & Boucheron, Geboren: 9 maart 2013

 

Week 8: Afscheid

En toen liep week 8 richting het einde.....afscheid is dichterbij gekomen.....de update is eerder maar
dat is logisch aangezien dit weekend iedereen weer langs komt om hun nieuwe huisgenoot op te komen halen. Een korte week dus voor ons, een week waar ze allemaal weer aangesterkt zijn en ze allemaal klaar zijn om uit te gaan vliegen!

Ja, afscheid nemen dat moeten we, maar gelukkig gaan we jullie allemaal toch wel weer een keer terug zien en zullen er vast en zeker een hoop foto's langskomen!!

In ieder geval hebben wij de afgelopen 8 weken enorm van deze kleintjes weer mogen genieten en zijn trots op wat wij in ze zien, mogelijk dus over een kleine 2 jaar een herhaling van deze combinatie en wij wellicht ook kunnen gaan genieten van een kleintje van deze Vader en Moeder!!

Tot zover de updates in het dagboek, wij wensen jullie nu alvast heel veel plezier met Babu, Bowie,
Samy, Kai, Max, Jansse, Floortje, Guusje en Syra!! Wij hebben in ieder geval genoten van jullie!!

 

 

Week 7: Een week met enorm veel zorg!

Een hele leuke zondag met weer iedereen op bezoek voor de tweede keer. Iedereen was weer zichtbaar aan het genieten en alle voorkeuren zijn uitgesproken! Nu zijn ook alle roepnamen bekend die bij de kleurtjes horen!

Kleur Stamboomnaam Roepnaam
Rood/ Bordeaux Caffe Lungo of the Whisperhouse Bowie
Geel Caffe Mocha of the Whisperhouse Floortje
Groen Caffe Corretto of the Whisperhouse Babu
Zwart Cafe Mexicano of the Whisperhouse Kai
Bruin Caffe D'Amore of the Whisperhouse Samy
Wit/ Beige Caffe Latte of the Whisperhouse Syra
Paars Caffe Coco of the Whisperhouse Guusje
Blauw Caffe Con Panna of the Whisperhouse Max
Oranje Caffe Borgia of the Whisperhouse Jansse

Op dinsdagmiddag zijn alle kleintjes gezellig op bezoek geweest bij de Naschoolse Opvang van Rachel.
Allemaal waren ze uiterst relaxed en niemand was angstig! Na een klein halfuur lagen ze allemaal
heerlijk te snoezen en te genieten van de kleine handjes!
Helaas zijn wij er ook dit nest niet aan ontkomen. Een reden ook dat we deze week minder foto's hebben kunnen maken. Woensdag en Donderdag stond in het teken van 'ziek' zijn. Er is veel gebraak en dunne poep geruimd...gelukkig is het herstel weer enorm snel en konden ze op de vrijdag weer heerlijk genieten, al was toen het weer aan het staken zodat het een binnenfeestje werd! En de oorzaak van alles....dat kan van alles zijn (de show van zaterdag, het bezoek, de kinderopvang of het weer dat extreem warm werd....)
De laatste dagen zijn aangevangen, we gaan ze zeker missen, daarom nog heerlijk die laatste dagen knuffelen met ze!!


Week 6

Week 6...altijd een week die in het teken staat van het naderende afscheid. Die week 6 krijgen ze
altijd een "nummertje" ofwel de welbekende Chip. Voordeel van het chipje is natuurlijk dat we ze ten alle tijden terug kunnen vinden als ze ooit denken weg te lopen! Welke namen hebben we dan voor iedereen uitgekozen:
De Jongens:
- Caffe D'Amore of the Whisperhouse
- Caffe Lungo of the Whisperhouse
- Caffe Corretto of the Whisperhouse
- Caffe Borgia of the Whisperhouse
- Caffe Mexicano of the Whisperhouse
- Caffe Con Panna of the Whisperhouse
De Meiden:
- Caffe Latte of the Whisperhouse
- Caffe Mocha of the Whisperhouse
- Caffe Coco of the Whisperhouse
Welke stamboomnaam aan welk kleurtje gekoppeld is dat zullen jullie in Week 7 lezen en natuurlijk persoonlijk in de e-mail van ons ontvangen!!
Week 6 stond ook in het teken van het eerste uitstapje! De Dierenarts! Wat een feest achterin de auto De heenweg een beetje boel gepiep, maar eenmaal op de snelweg was het aardig rustig achterin. Bij de dierenarts zelf werd iedereen gezond verklaart! En op de terugweg, via een omweg zodat ze allemaal even wat langer in de auto zaten, lag iedereen heerlijk te maffen!
Volgende week het 2e en laatste uitstapje, de Kinderopvang van Rachel!!


Week 5

Week 5 is alweer voorbij en wat zijn ze gegroeid! Het zijn momenteel ook echte ontdekkertjes geworden.
Als ze binnen hun hekje vertoeven spelen ze ontzettend leuk met elkaar, maar elke dweil of stofzuiger die binnen hun terrein komt is maar al te leuk om mee te spelen of achteraan te rennen! Ze ervaren het als zeer interessant en ware ontdekkertjes dus!
Een andere ontdekking hebben ze ook mogen ervaren....buiten hun hek, namelijk de woonkamer, helaas door het weer hebben ze de stap naar buiten pas eind van de week kunnen zetten. De eerste stapjes zijn altijd leuk om te zien: De 1 dendert naar buiten en de ander neemt een afwachtende houding aan en komt naar buiten als alles door de dappere helden uit het nest veilig is verklaart! Eenmaal allemaal buiten betekent wel een groot feest: rennen, stoeien, door de tunnel, nieuwe speeltjes en het uitdagen door het hek van de oudere dieren! Eenmaal weer binnen is het heerlijk rustig want dan slapen ze heerlijk doordat ze echt uitgeput zijn!
Inmiddels is ook het voer vast geworden en gaan de brokjes er heerlijk in bij allemaal! Je ziet ze dan ook met de dag groeien! Maar het gaat er wel allemaal netjes aan toe en ze zijn bijna allemaal tegelijk klaar met eten, waardoor er niet gevochten hoeft te worden om de bakjes!!
Deze week komt op dinsdag de chipper op bezoek, oei dat houdt in dat ze echt een nummertje gaan krijgen en dus het verdelen bijna gaat beginnen. Ze gaan aan het eind van de week ook naar de dierenarts voor hun eerste enting. Daarna nog 2 weken plezier.....kan iemand de tijd wat langzamer laten gaan? Snik....


Week 4

Week 4 is alweer voorbij! Halverwege zijn we dus en dus inhoudt dat voor iedereen het aftellen is begonnen.
4 weekjes en dan moeten wij de kleintjes gaan uitzwaaien en zullen jullie ze mogen verwelkomen in jullie huisje!
Deze week stond in het teken van ontwikkeling, herkenning en een grotere woning! Ontwikkeling zeker in de groei maar ook in rennen, spelen en eten! Herkenning zie je ook gebeuren, zo staan ze de ene dag nog verbaasd te kijken wanneer je met bakken eten naar binnen komt, zo staan ze na 2 dagen eten klaar om aan te vallen!
Ook hebben ze sinds een aantal dagen de werpkist vaarwel gezegd en is nu de woonkamer een grote puppy ren geworden. Dat waarderen ze wel want je ziet ze genieten van elke ruimte die ze hebben. De poepjes en bijna alle plasjes worden netjes op de geplaatste bak gedaan. Ongelukjes 's nachts daargelaten maar dat kan gebeuren daar ze ook in het donker slapen en wellicht dan de weg een beetje kwijt zijn! Ook is de tweede ontworming weer gegeven en geen vreemde reacties gezien, alles schoon dus van binnen!
Volgende week komen de eersten weer voor de tweede keer, hopelijk blijven de voorspellingen van het weer staan en kan er op zondag ook even buiten gespeeld worden als jullie er zijn!
Tot volgende week!


Week 3


Wat gaat de tijd weer snel, week 3 is voorbij gevlogen en zijn al weer bijna bij week 4 beland. Na in week 2 de oogjes open gingen en een start met lopen gemaakt is, loopt iedereen nu heerlijk stevig rond. Ook hebben ze de 1e kennismaking gehad met zoals dat heet...ontwormen! Niemand heeft er last van gehad, op naar de volgende.
Ook is er een volle ontwikkeling geweest in het gehoor, maar ook hebben ze ontdenkt dat ze een staart hebben, als ze ons zien dan begint dat staartje uitbundig te kwispelen. Ook hebben we nu een kleine week een grotere ruimte voor ze en heeft Jersey heerlijk de keuze om te gaan kiezen waar ze de jongens en meiden kan voederen! Maar de kleintjes krijgen nu langzaam ook extra mousse voeding bijgevoerd.....de aanloop naar de brokjes, nu gaan ze dus langzaam van 2 walletjes eten om zo ook de melk toevoer door Jersey af te bouwen. Ja ook dat moment komt langzaam aan dichterbij!
Ook hebben we imiddels alle toekomstige eigenaren mogen zien en wat hebben jullie zichtbaar genoten van de kleintjes! Wij vonden het ook super leuk om jullie weer eens te zien, want sommige van jullie waren bij ons vorige nest al komen kijken en er zat dan nu ook een lange tijd tussen. Iedereen doet ook hun best met de roepnamen, deze zijn bijna allemaal binnen. Zodra de Chipper in week 6 is geweest zullen we ook alle namen en stamboomnamen in de update meenemen! Aankomende week zullen ze weer allemaal hard gaan groeien en ontwikkelen en hopelijk ook weer allerlei leuke kiekjes en ervaringen welke weer in onze volgende update wordt vermeld!!


Week 2

Week 2 is altijd een leuke week als je kijkt naar alle ontwikkelingen die de kleintjes door maken in hun hele prille leventje. Zo zie je rond dag 9-10-11 de oogjes open gaan. Dit keer waren het de twee kleintjes Zwart en Paars waar je ze echt rond dag 11 open zag. Dit blijft altijd een zeer geweldig moment. Inmiddels kijkt natuurlijk iedere de wereld in!
Een ander grappig fenomeen is dat zodra de oogjes open zijn, je ze ook direct hun eerste stapjes ziet maken. 
Natuurlijk allemaal wel een beetje wankel nog, maar ook dit begin is gemaakt.
Qua gewichten ontlopen ze allemaal niet veel van elkaar. De zwaarste is momenteel 1.400 gram (Bruin en Groen) en de lichtste is nu 1.200 gram (Paars). Dit is overigens ook vrij logisch als je naar het geboortegewicht kijkt, maar de verschillen zijn niet enorm. Jersey doet het dus prima want iedereen groeit ontzettend goed! Eind van week 3 zullen ook wij eindelijk eten mogen gaan geven. Dan start het bijvoeden, dat worden weer heerlijke foto's!

Week 3 is begonnen en iedereen weet wat dat inhoudt, volgende week Pasen en dus mag iedereen weer komen! Mocht je nog niet gereageerd hebben op de e-mail van afgelopen week, graag nog een bevestiging sturen. Heb je geen e-mailontvangen, laat het ons nog even weten.
Tot Volgende Week!!


Week 1

De eerste week is voorbij gevlogen......zo wachten we rustig af tot het moment van de geboorte en zo zijn we druk bezig met Jersey, de kids, wasmachines draaien, ritme zoeken, foto's maken, en niet te vergeten de andere hondjes aandacht schenken die ze ook verdienen!! Wat een week was dit, in ieder geval eentje om niet snel te vergeten.......
Dan de pups, op zich valt er natuurlijk nog niet veel over te vertellen...ze slapen, hangen aan moeders om te drinken en slapen weer lekker verder....zo nu en dan heerlijk stapelen op elkaar....en heerlijk knuffelen!!
De poten van mama zijn ook een favoriete plek.
Natuurlijk worden ze zwaarder maar nog mooier is dat ook alle kleine details ingetekend gaan worden...kijk maar eens naar de kussentjes op de voetjes, de vorming van de oogleden welke rond de 13e/14e dag zullen opengaan. Je ziet wel al een beetje de brutaaltjes in het nest...met name Oranje en Zwart...die kunnen zich goed laten horen en als ze er langs moeten bij een ander gaat dat ook gebeuren. Geel kan er wat van ..... maar die laat zich meer horen als zij Jersey nodig heeft...met name 's nachts....!
Op naar Week 2....moment dat ze de wereld tot zich gaan nemen!!!


Geboorte

De laatste week van de zwangerschap brak aan en langzaam tikten de dagen richting het einde en met name voor Jersey werd het zwaarder en zwaarder, gelukkig wist ze dit zelf ook en heeft heerlijk haar rust genomen in de werpkist en later in haar bevallingsbed!
Vrijdag op zaterdagnacht zette de bevalling in, precies om 00.00 uur was daar de eerste zichtbare wee. Net nu iedereen zich gereed had gemaakt om de oogjes te sluiten, waren we ook meteen weer klaarwakker!!
7 uur later hadden we een heerlijk stel bij elkaar liggen: 6 stoere knapen en 3 knappe dames!!
Om een beetje overzicht te houden op de foto's hieronder ook een overzicht wie nu wie is en wie
wanneer geboren is.

Geboorte schema

Tijd/ uur Geslacht Geslacht Gewicht
02.20 Reu Groen 444 gram
03.05 Teef Geel 400 gram
03.45 Teef Paars 328 gram
04.05 Reu Blauw 375 gram
04.20 Teef Wit/ creme 394 gram
04.30 Reu Zwart 364 gram
05.30 Reu Bruin 476 gram
06.05 Reu Oranje 376 gram
07.02 Reu Bordeaux/ Rood 478 gram