Nest Nova en Burley: Geboren 2 april 2019

 

Week 8 

Inmiddels zitten we op woensdag 5 juni..... wat is het hier stil zo zonder ze….

Op hemelvaart en de dag er na zijn al de 6 pups naar hun nieuwe baasjes gegaan.

De laatste dagen hadden we nog even geoefend met aan de riem lopen buiten. Dat was wel spannend en de eerste auto was ook wel een beetje eng, maar auto nummer 2 was al wat interessanter alleen waarom gaan ze zo snel… De voortuin was ook wel interessant al dat grint en die bak waar ik in kan gaan liggen.. maar binnen is toch ook wel veilig.

We hadden ook nog een leuke tripje naar de trimsalon…  alweer (hahaha), mooi op tafel staan en braaf onze nagels laten knippen en een vies geurtje over ons heen krijgen. Iets van ontvlooien ofzo. Bah moest dat nou…

Rachel en haar vriendinnen hadden nog lekker geknuffeld met al de puppy’s want het waren de laatste uurtjes…..

Hopelijk worden we met regelmaat voorzien van prachtige foto's en verhalen van onze nakomelingen! Dat zouden wij in ieder geval hartstikke leuk gaan vinden. Natuurlijk gaan we ook op zoek naar een leuke locatie om volgend jaar met het hele stel bij elkaar te komen en eens te bezien wat er van ieder terecht is gekomen qua bouw en karakter!
We zijn nu al nieuwsgierig!

Dit zal in ieder geval de laatste update zijn in de puppy sectie en ook zojuist zijn de laatste foto's toegevoegd in het foto album.

We hopen dat alle nieuwe baasjes van hun heerlijke Golden gaan genieten en er een mooie Golden Whisperhouse Toekomst van gaan maken!!!

Week 7

Wat hebben ze dan deze week allemaal meegemaakt...genoeg weer want ontdekken ....

De trimsalon was wel erg interessant snuffelen en lekker op de koude vloer spelen. Even op tafel om te kammen/ borstelen en de nagels te knippen. De ene wat meer zelfverzekerd als de andere maar jong geleerd is oud gedaan. De tuinslang was ook wel erg leuk vooral op het moment dat Chesca er naar gaat blaffen en begint te springen bij een waterstraal. De puppy's vonden het geloof ik wel lekker om een verfrissend straaltje over zich heen te krijgen.

Allemaal hele leuke namen en lekker afwisselend! voor ons wordt nu echt de tijd korter dat we samen zijn met deze kleine lieve bolletjes wol, maar ook dat weten we natuurlijk van tevoren dat dit moment er aan komt. We gaan ze nog ruim een week heerlijk verwennen!!

 

KLeur Stamboomnaam Roepnaam
Blauw Heartbeat Guus
Groen Heartbreaker Cooper
Zilver Heart of Gold Amber
Roze Heart of Soul Bailey
Geel Heartforever Yuna
Paars Heart to Get Bobby

Zondag komt het baasje van Burley ook nog even kijken naar het jongspul. Dan worden ze netjes in showstand gezet. Want jullie gaan er dan wel niet mee showen maar voor ons wel meteen een controle of er wel een mooi show hondje tussen zit. Want wie weet houden wij bij het volgende nest wel een puppy aan.

 

Week 5 en week 6

Wat een drukte in en om huis. De tuinman is bezig geweest buiten met tegels neerleggen dus er kwam heel wat kabaal vanuit de tuin. In het begin was dat vreemd en moesten we dat even laten horen door te gaan piepen. Maar ja de tuinman hoorde ons niet dus zijn we maar gestopt met piepen. Helaas mochten we dus in het begin nog niet naar buiten, maar de woonkamer was een mooie plek om alles te ontdekken. kabeltje hier, kabeltje daar ..... onee dat mogen we niet.....

We hebben ook al iets voorbij zien komen wat kabaal maakt iets van een stofzuiger, vreemd ding waar we denk ik wel mee kunnen spelen.... Er kwam ook iets van een windje voorbij was wel lekker cool... Tiago vond dat ding ook wel leuk hij ging er eens goed voor zitten. Ons baasje noemde het iets van een waterblazer.....

Een andere ontdekking hebben ze ook mogen ervaren de tuinman is weg dus we mogen naar buiten. Half in de zon half overdekt allemaal andere geurtjes welke natuurlijk allemaal nieuw zijn voor de kleintjes! De eerste stapjes zijn altijd leuk om te zien: De 1 dendert naar buiten en de ander neemt een afwachtende houding aan en komt naar buiten als alles door de dappere helden uit het nest veilig is verklaart! Eenmaal allemaal buiten betekent wel een groot feest: rennen, stoeien, door de tunnel, nieuwe speeltjes en het uitdagen door het hek van de oudere dieren! Eenmaal weer binnen is het heerlijk rustig want dan slapen ze heerlijk doordat ze echt uitgeput zijn!

Week 6 stond in het teken van De Dierenarts! Wat een feest een vreemde mevrouw met een witte jas en dan gaat ze ook nog eens aan me voelen en luisteren en krijg ik ook nog iets van een spuitje in mijn nek. Maar we zijn geen aanstellers geen kick…de dierenarts heeft iedereen na controle gezond verklaart! In Week 6 krijgen ze ook altijd een "nummertje" ofwel de welbekende Chip. Voordeel van het chipje is natuurlijk dat we ze ten alle tijden terug kunnen vinden als ze ooit denken weg te lopen! Welke stamboomnaam aan welk kleurtje gekoppeld is dat zullen jullie in Week 7 lezen en natuurlijk hebben jullie een persoonlijk e-mail van ons ontvangen!!

Deze week hebben we helaas ook afscheid moeten nemen van onze Tiago, hij had al langer last van zijn hart. Hij kreeg daar medicijnen voor maar helaas deden deze hun werk ook niet meer helemaal goed. Daarom hadden wij besloten om onze liever Tiago die echt wel aan het lijden was te laten in slapen. Run Free lieve Tiago.

 

Week 4

 

Wat gaat het allemaal toch hard....de 4e week is alweer voorbij en wat een ontdekkingen en ervaringen hebben ze in deze week toch alweer gehad.... de werpkist hebben we weggehaald en is er een mooie ruimte ontstaan om te ontdekken. En van achter het hek kunnen ze mooi Tiago, Rose en Chesca lopen uitdagen....wat een heerlijk stelletje zijn het!

Dan waren daar ineens de bakjes met de gemalen brokjes. Wat een feest voor ze...maar tegelijkertijd vanuit ons gezien: wat een nette eters, helemaal geen kliederboel, ja de pootjes en de snoetjes. In ieder geval ze genieten er met volle teugen van. Ook met het eten zie je er een aantal die vooroplopen en hun bakje netjes leegmaken, Paars en Groen steken daar toch wel erg bovenuit. Inmiddels snappen ze ook dat wanneer wij met de bakken beginnen ze eten gaan krijgen....dan worden we helemaal gevolgd....

Ook hadden we deze week de doorkomende tandjes.....voor nu nog geen probleem maar de tandjes groeien hard en worden straks langzaam aan spelden die heerlijk in alles kunnen bijten...met name in onze tenen, handen, haren en alles wat op hun pad komt....

 Ze worden in ieder geval met de dag leuker, slimmer, liever en groter!!! Ze zijn zelfs al zo slim om hun plasje en poepje op de bak te doen met soms een klein ongelukje vooral Blauw is nog een held in net langs de bak plassen.

Nova vindt alles prima al vindt ze het ook wel weer fijn om even een stukje te mogen wandelen. Nu mag Nova ook een beetje gaan genieten!!!

 

Week 3

 

O jee....wat vliegt de tijd weer,! Na in week 2 de oogjes open gingen en een start met lopen gemaakt is.

Ook is er een volle ontwikkeling geweest in het gehoor....deurbel is alle hoofdjes omhoog om vervolgens weer door te gaan slapen....nou dat zal straks over een paar weken wel anders zijn als ze dit ritueel eenmaal door hebben!

Ook hebben ze nu een grotere ruimte zodat Nova heerlijk de keuze heeft om te gaan kiezen waar ze de jongens en meiden kan voederen!

Ook hebben we inmiddels weer een deel van alle toekomstige eigenaren mogen zien en wat hebben jullie zichtbaar genoten van de kleintjes!

Iedereen doet ook hun best met de roepnamen, deze weten we nog niet van iedereen maar dat hoeft pas aan het einde bekend te worden gemaakt. Als we deze maar weten voordat jullie de pup komen ophalen.

Aankomende week zullen ze weer allemaal hard gaan groeien en ontwikkelen en hopelijk ook weer allerlei leuke kiekjes en ervaringen welke weer in onze volgende update wordt vermeld!!

Ook zullen ze een 1e kennismaking krijgen met zoals dat heet...ontwormen! en zullen ze langzaam aan mousse krijgen bijgevoerd.

We hebben trouwens vanuit de Raad van beheer de goedkeuring gehad over de stamboomnamen.

We kunnen de namen nog niet koppelen met een puppy aangezien de chipper pas in week 6 of 7 langs zal komen. Maar de stamboomnamen kunnen we wel al prijsgeven. De reuen krijgen de namen Heartbeat of heartbreaker mee! De dames krijgen de namen Heart of Gold, Heart of Soul, Heart forever of Heart to Get mee.

 

Week 2

 

2 weken zijn ze alweer... we genieten volop van ze. Het beginnen nu echt hondjes te worden niet meer de kleine hummels maar echte hondjes. 

Op dag 10 zagen we langzaam dat de oogjes open gingen. Groen was als eerste zichtbaar dat hij door de kleine spleetjes heen kon kijken. Op dag 11 zag je bij de rest ook dat de oogjes open gingen.

Zo leuk om te zien want hoe hulpeloos ze in het begin zijn om naar moeders te komen, hoe makkelijk ze de weg richting Nova nu vinden. 

Ze beginnen ook steeds vlugger te worden in hun bewegingen, het is nog een beetje kruipend en stuntelig maar het echte buikschuiven is voorbij..

 

Dan hebben we nog Nova...ze is aardig een moedertje geworden. Ze is nu heerlijk vaak buiten de werpkist en geeft nu de pups het teken om te komen drinken...en met een boel energie komen ze dan aangestoven om te komen eten!! En veel energieverbranding betekent dus ook dat ze goed moeten drinken. En qua gewicht valt er niets te klagen. De ene is wat zwaarder dan de ander maar ten opzichte van hun geboorte zitten ze allemaal op koers!

 

We hebben ook weer prachtige foto's gemaakt. Op naar Week 3!!

 

Week 1

 

Slapen, drinken, slapen, drinken. Dat zijn de eerste paar dagen. Zo af en toe piepen omdat ze moeder niet kunnen vinden waarop Nova dan gehoor aan geeft en heel lief de kleine piepende pup  gaat schoonlikken en ondertussen heeft de pup al kruipend de tepel gevonden en is weer tevreden gaan drinken. Lekker warm buiten (nou ja in de middag) maar binnen is het de hele dag warm, want de eerste weken kunnen ze hun temperatuur zelf nog niet regelen. Nova gaat zo af en toe even uit de werpkist om haar benen te strekken maar als ze maar iets hoort of ziet bewegen dan weet ze niet hoe snel ze weer bij de puppy's moet zijn.

Langzaam gaan ze steeds meer kruipen en liggen ze al iets minder tegen elkaar aan. Ze zijn nog wel blind en doof maar langzaam aan zie je aan het eind van deze week dat de oogjes langzaam open gaan. Bij dag 10 zullen ze kunnen zien en veranderd er veel voor de puppy's. 

Geboorte

 

Op 1 april begonnen de eerste voortekenen van de bevalling. Temperatuursdaling en licht hijgen maar dat kan meestal wel een dag duren. De nacht rustig doorgekomen maar ochtends toch richting de dierenarts gereden voor een keizersnede. Daar is alles goed en snel verlopen. Thuis Nova meteen samen met de puppy's in de werpkist gelegd. Nova was de vorige keer al zo zorgzaam voor de puppy's maar ook nu blijkt maar weer hoe goed ze het doet als moeder. Ze is de puppy's meteen gaan verzorgen. Dat ze eigenlijk zelf moet plassen en moet eten vergeet ze helemaal ze heeft alleen maar oog voor haar puppy's.

Hieronder hun geboorte gewicht en kleurtje die ze tot week 8 zullen dragen ter herkenning.

 

Geboorte Gewicht

Geslacht Gewicht Kleur
Reu 506 gram Blauw
Reu 432 gram Groen
Teef 450 gram zilver
Teef 448 gram Rose
Teef 434 gram Geel
Teef 268 gram Paars