Villa Gillesa's White Symphony

" Chesca "

Chesca is onze tweede teef in de kennel en is geboren op 29 april 2008. Uit de combinatie White Chocolate of Amity Hills x Ch. Golden Rose Bay's Ambassador bij de kennel Villa Gillesa's van Ellen en Gé Rietdijk.

Chesca, een dame en daar moesten wij natuurlijk weer even aan wennen na 4 jaar reuen grootgebracht te hebben.... maar een puppy om alleen maar tienen te geven. Plasongelukjes.... nog geen handvol, Slopen.... nooit van gehoord, kattenkwaad.... ja wel eens maar dan meer met haar jeugdige broer Tiago....

Met Chesca haar komst werd natuurlijk de kennel een stukje compleet, een goede reu en een goede teef waar we voor de toekomst een stukje onze droom mee kunnen gaan verwezenlijken. Een eerste serieuze stap in het fokken wat betekent.... het eerste nestje in de kennel van ons.

Het showen met Chesca is wel even wat wennen geweest. Maar met teven is het vaak zo dat er ook grotere concurrentie aanwezig is van ook zeer uitmuntende kwaliteit. Neemt niet weg dat Chesca een ontzettend heerlijke dame is om in de ring haar performance te laten doen. Je zet haar weg en het is een blok beton welke niet beweegt en zelfs geen stukje nervositeit in zich heeft. Ga zo door Chesca!!

Hechten aan Chesca is voor ons overigens wel moeilijk geweest, je wilt natuurlijk dat alles goed is qua onderzoeken en gelukkig na alle perikelen na 13 maanden kregen we dan ook de verlossende certificaten met de uitslagen van gezondheidsonderzoeken, alles vrij! Meer hierover bij de HD en ED pagina.
Chesca wist natuurlijk wel al hoe ze ons voor zich moest winnen, met 2 voorbeeld slijmballen is dat ook niet zo moeilijk....!!

Inmiddels vergaat het Chesca ook supergoed af op de shows, in Duitsland heeft ze inmiddels 3 kampioens- punten bij elkaar vergaard, dit houdt in dat ze nog 2 punten moet halen in Duitsland zodat zij zich net als onze reu Duits Kampioen VDH mag noemen. Hier gaan we in 2011 hard mee aan de slag om dat te gaan voltooien!!

Op 27 augustus 2010 heeft Chesca ons verblijd met 8 prachtige pups (5 reuen en 3 teven, helaas is er 1 teefje overleden na 2 weken). Dit was voor ons en voor Chesca het 1e nest in onze kennel. Wat heeft ze dit ook weer prachtig gedaan als beginnende moeder. Ze heeft al haar pups flink in de watten gelegd en op haar moment ook weer zelfstandig laten worden. Een schrale troost, een prachtige dochter van haar Jersey, is bij ons mogen blijven wonen, zodat we nu Papa, Mama en dochter in huis hebben.

Op 6 augustus 2012 mochten we wederom een prachtig nest van haar verwelkomen! En tijdens dit nest was ze nog meer moeder dan bij haar eerste nest. Het is dat ze moest eten en buiten iets moet doen...maar anders was ze niet weg te krijgen bij deze kleintjes! Haar tweede nest had 5 jongens en 4 meiden en zijn allemaal heerlijk uitgegroeid!

Chesca, pracht van een dame en zo af en toe volgens ons een echte levensgenieter! Al zoveeel aan ons teruggegeven in deze afgelopen tijd....dat we nog lang dit soort momenten met je mee mogen maken!
Topper!

Stamboom

Complete Stamboom

 

Voor de complete stamboom van Chesca kunt u HIER klikken.