Wij zijn Ronnie en Linda van Berkel. Onze kennel is gevestigd in Geldrop, een dorpje bij Eindhoven. In 2000 hebben wij elkaar
ontmoet en inmiddels in 2021 zijn wij alweer 17 jaar getrouwd!

In 2002 kregen we onze 1e Golden Retriever, onze lieve Donya (Donya Phacelia van het Klein Laar). Dit teefje was onze eerste aanraking met een bijzonder ras wat we toch al jaren interessant vonden.

Met haar hebben we geprobeerd om naar de shows te gaan maar al snel bleek dat onze Donya niet echt geschikt was als showhond, niet erg aangezien we toen al in contact waren gekomen met The Morning Valley.  

Op 13 november 2004 werd dan ook Whisper (Never Whisper of the Morning Valley) geboren. Whisper is een geweldige vent en straalt ook de kenmerken uit van het Ras.
Whisper
Gehoorzaam
Jachtinstinct
Intelligent
Gemoedelijk
Zelfvertrouwen
Will to Please

Daarnaast ging onze voorkeur natuurlijk ook nog uit naar het showen van de Golden en inderdaad Whisper was "Born to Show", en met hem begon dan dus ook het welbekende Golden Virus.

In 2006 zijn we via Boxtel en Eindhoven dan ook terecht gekomen in ons huidige woning in Geldrop. Vanaf 2006 hebben we onze kennelnaam "Of the Whisperhouse" aangevraagd bij en gekregen van Het Raad van Beheer. De naam zegt het natuurlijk al waar onze kennelnaam van afgeleid is: Onze Whisper, hij bracht het plezier en het ras naar onze kennel.

Rachel Inmiddels hadden we natuurlijk ook een kinderwens en in 2007 werd onze lieve kleine dame Rachel (spreek uit Reechel) geboren.
Deze jongedame is helemaal verzot op de honden en na Mama en Papa te roepen waren de hondennamen de eerste andere woordjes
die ze riep...met de felbegeerde AF, NEE en ZIT!! Na de geboorte van Rachel is de kennel nog verder uitgebreid.

 Eind 2007 kwam onze 2e reu Tiago (Santiago of the Morning Valley). De keuze om nog een reu te nemen had ook een achterliggende
gedachte, inmiddels had Whisper tot 2 keer toe een oogonderzoek gehad en 2 keer niet goed, een domper maar als dekreu niet goed. Maar maakt hem als hond natuurlijk niet minder om en wij blijven heerlijk van hem genieten!!! 


In de zomer van 2008 is Chesca (Villa Gillesa's White Symphony) bij ons gekomen. Het teefje waar we het langst op hebben gewacht. Haar moeder werd te vroeg loops waardoor wij besloten hadden nog ruim een jaar langer te wachten.

Maar wat lang duurt is meestal goed! Chesca heeft een gouden karakter en daarom is zij dan ook onze eerste stap om onze toekomstdromen te verwezenlijken: het eerste nest grootbrengen. 

Inmiddels zijn we dus zo'n 15 jaar bezig met dit prachtige "Goldenvirus" en hebben we veel geleerd over dit ras. Eind augustus 2010 hebben wij met veel plezier ons eerste "Of the Whisperhouse" nest op de wereld gebracht! Een nieuwe generatie in onze kennel met natuurlijk Tiago als de vader en Chesca als de moeder.

Uit ons 4e nestje ( Chesca en Ritzilyn Tricky Dicky 'George") hebben wij een teefje aangehouden: Doornroosje of the Whisperhouse ofwel Rose. 

Na Rose hebben we besloten om uit het nest van Chesca en L'Amour een teefje aan gehouden: Eros Hearts of the Whisperhouse ofwel Nova

Helaas worden honden ouder en moeten we ze met pijn in ons hart  laten gaan.

Onze Whisper hebben we in april 2017 moeten laten gaan. Tiago en Chesca hebben we in 2019 ook moeten laten gaan. We missen jullie nog elke dag.

In 2019 was onze Rose in verwachting en hebben we besloten om een pup van haar aan te houden. Onze Maple (I am Sweat of the Whisperhouse)

Hopelijk zullen we met haar ook veel plezier en wellicht vele successen gaan beleven.

 

In ieder geval gaan we de komende tijd met haar heerlijk aan de gang. En ook voor haar geldt natuurlijk niets moet en alles mag
ze winnen! De toekomst zal het gaan uitwijzen!!!

Via onze site kunt u op de hoogte blijven van alle gebeurtenissen van onze Goldens. Wij wensen u dan ook veel plezier met het bekijken van onze site en wellicht tot binnenkort op de show, bij ons thuis of op een ander evenement!

Linda, Ronnie & Rachel
Rose & Nova en Maple

En altijd in onze gedachten Whisper, Tiago en Chesca!