Home » Puppy's » Huidige nest
aebfb32120f246f3a65784141183519a.jpg

Week 3 

Wat vliegt de tijd weer, week 3 is alweer voorbij en week 4 is al dichterbij dan we denken.

In week 2 gingen de oogjes open en is er een start van het lopen begonnen. De eerste kennismaking met de ontworming is ook goed gegaan niemand heeft er last van gehad,

op naar de volgende. 

Het gehoor is ook prima in orde, zodra de deurbel gaat gaan alle hoofdjes omhoog om vervolgens weer door te gaan slapen… nou straks zal dat wel anders zijn…

De puppy’s gaan nu ook van 2 walletjes eten want ze worden nu bijgevoerd met mousse de aanloop naar de brokjes. Zo kunnen we langzaam de melk toevoer van Nova gaan afbouwen..

Ja dat moment komt langzaam dichterbij.

Ook hebben we inmiddels alle toekomstige eigenaren mogen zien en wat hebben jullie zichtbaar genoten van de pupjes!

Aankomende week zullen ze weer allemaal hard gaan groeien en ontwikkelen en hopelijk ook weer allerlei leuke kiekjes en ervaringen welke weer in onze volgende update wordt vermeld!!

 

Week 2

Week 2 is altijd een hele mooie week want dan begint er van alles te ontwikkelen. Zo zijn de oogjes langzaam open gegaan bij dag 9 en dag 10. Dan kunnen ze nog wel niet heel goed zien maar ze worden wel steeds leuker zo. Naast dat de oogjes open gaan beginnen ze dan ook iets meer te bewegen. Natuurlijk allemaal wel een beetje wankel nog, maar ook dit begin is gemaakt.
Qua gewichten ontlopen ze allemaal niet veel van elkaar. Groen is wel de zwaarste van allemaal en als hij niet op tijd drinken krijgt nou dan laat hij dat even weten. Waar hij ook goed in is knuffelen met Rachel al valt hij tijdens het knuffelen al in slaap. 

Eind van week 3 zullen ook wij eindelijk eten mogen gaan geven. Dan start het bijvoeden, dat worden weer heerlijke foto's!

 

Week 1

 Wat een begin van de week, we dachten dat alles goed ging met de puppy's. Ze groeiden en kwamen netjes aan. Groen zelfs misschien iets te veel maar met 5 puppy's is dat logisch.

Voor Nova was het nog een beetje gewenning, zo van die kleine pups die alleen maar drinken en slapen maar ze doet het prima als moeder. ‘s Nachts waren de puppy's iets actiever als overdag, maar misschien leek dat alleen maar zo omdat het in de nacht stil is. De eerste dagen waren we al goed doorgekomen. Maar maandagnacht begon puppy rood te piepen, zou ze honger hebben? Nee, want ze wil niet echt drinken. Heeft ze het koud? Tja zou ook niet kunnen maar toch voor de zekerheid maar even op een warmte kruik en heerlijk in dekens gewikkeld. Maar het piepen bleef dus ook even Ronnie wakker gemaakt om mee te denken en te assisteren waar nodig. Maar helaas nog geen 15 minuten later was puppy rood overleden. We hadden niet de tijd gekregen om überhaupt te overleggen met een dierenarts maar dat was helaas nu ook te laat. Hoe, wat en waarom? Geen idee, maar we hebben maar heel kort van haar kunnen genieten. Rust zacht lief klein meisje. Als je Whisper ziet geef hem een dikke knuffel want hem missen we ook nog steeds elke dag.

  

Geboorte

Op 22 september zijn de puppy's van Nova & J'adore geboren!! Er zijn 2 reuen en 3 teven geboren!!

De bevalling startte rond 12uur in de nacht met zichtbare weeën. Rond 1uur zagen we een blaasje naar buiten komen, joepie dachten we daar komt de eerste pup. Nog een paar persweeën en de pup zal er wel zijn. Maar een half uur later nog niks. Mmm toch maar even met de dierenarts bellen. Die gaf aan kom maar meteen hierheen dan kijken wij wel wat er aan de hand is.

Dus hup de auto in. Linda achterin bij Nova, want je weet maar nooit dat de pup er opeens uitkomt. Bij de dierenarts aangekomen nog geen pup. De dierenarts heeft geprobeerd om mee te helpen om de pup eruit te krijgen, maar helaas dit lukte niet. Het bleek dat de pup te groot was of de bekken van Nova iets te smal. Dus meteen besloten om in te grijpen en een keizersnede uit te voeren.

Middenin de nacht dus geen assistenten en alleen de dierenarts zelf. Dus waar kon geholpen met de voorbereidingen en natuurlijk de puppy's aangenomen, lekker droog en schoongemaakt. 

Na denk ik een half uur waren alle puppy's droog en lagen lekker in de couveuse en Nova werd langzaam wakker uit de narcose. Rond 3uur met Nova en 5 kleine puppy's weer terug in de auto richting huis. Daar heeft Nova de zorg weer overgenomen en geniet ze nu heerlijk van de pups

 

Tot het volgende verslag! 

 

Geboorte gewicht

Geslacht Kleur Gewicht
Reu Blauw 512 gram
Reu Groen 516 gram
Teef Rood 416 gram
Teef Roze 446 gram
Teef Geel 416 gram