Home » Puppy's » Huidige nest

Nest Nova en Burley: Geboren 2 april 2019

 

Week 3

 

O jee....wat vliegt de tijd weer,! Na in week 2 de oogjes open gingen en een start met lopen gemaakt is.

Ook is er een volle ontwikkeling geweest in het gehoor....deurbel is alle hoofdjes omhoog om vervolgens weer door te gaan slapen....nou dat zal straks over een paar weken wel anders zijn als ze dit ritueel eenmaal door hebben!

Ook hebben ze nu een grotere ruimte zodat Nova heerlijk de keuze heeft om te gaan kiezen waar ze de jongens en meiden kan voederen!

Ook hebben we inmiddels weer een deel van alle toekomstige eigenaren mogen zien en wat hebben jullie zichtbaar genoten van de kleintjes!

Iedereen doet ook hun best met de roepnamen, deze weten we nog niet van iedereen maar dat hoeft pas aan het einde bekend te worden gemaakt. Als we deze maar weten voordat jullie de pup komen ophalen.

Aankomende week zullen ze weer allemaal hard gaan groeien en ontwikkelen en hopelijk ook weer allerlei leuke kiekjes en ervaringen welke weer in onze volgende update wordt vermeld!!

Ook zullen ze een 1e kennismaking krijgen met zoals dat heet...ontwormen! en zullen ze langzaam aan mousse krijgen bijgevoerd.

We hebben trouwens vanuit de Raad van beheer de goedkeuring gehad over de stamboomnamen.

We kunnen de namen nog niet koppelen met een puppy aangezien de chipper pas in week 6 of 7 langs zal komen. Maar de stamboomnamen kunnen we wel al prijsgeven. De reuen krijgen de namen Heartbeat of heartbreaker mee! De dames krijgen de namen Heart of Gold, Heart of Soul, Heart forever of Heart to Get mee.

 

Week 2

 

2 weken zijn ze alweer... we genieten volop van ze. Het beginnen nu echt hondjes te worden niet meer de kleine hummels maar echte hondjes. 

Op dag 10 zagen we langzaam dat de oogjes open gingen. Groen was als eerste zichtbaar dat hij door de kleine spleetjes heen kon kijken. Op dag 11 zag je bij de rest ook dat de oogjes open gingen.

Zo leuk om te zien want hoe hulpeloos ze in het begin zijn om naar moeders te komen, hoe makkelijk ze de weg richting Nova nu vinden. 

Ze beginnen ook steeds vlugger te worden in hun bewegingen, het is nog een beetje kruipend en stuntelig maar het echte buikschuiven is voorbij..

 

Dan hebben we nog Nova...ze is aardig een moedertje geworden. Ze is nu heerlijk vaak buiten de werpkist en geeft nu de pups het teken om te komen drinken...en met een boel energie komen ze dan aangestoven om te komen eten!! En veel energieverbranding betekent dus ook dat ze goed moeten drinken. En qua gewicht valt er niets te klagen. De ene is wat zwaarder dan de ander maar ten opzichte van hun geboorte zitten ze allemaal op koers!

 

We hebben ook weer prachtige foto's gemaakt. Op naar Week 3!!

 

Week 1

 

Slapen, drinken, slapen, drinken. Dat zijn de eerste paar dagen. Zo af en toe piepen omdat ze moeder niet kunnen vinden waarop Nova dan gehoor aan geeft en heel lief de kleine piepende pup  gaat schoonlikken en ondertussen heeft de pup al kruipend de tepel gevonden en is weer tevreden gaan drinken. Lekker warm buiten (nou ja in de middag) maar binnen is het de hele dag warm, want de eerste weken kunnen ze hun temperatuur zelf nog niet regelen. Nova gaat zo af en toe even uit de werpkist om haar benen te strekken maar als ze maar iets hoort of ziet bewegen dan weet ze niet hoe snel ze weer bij de puppy's moet zijn.

Langzaam gaan ze steeds meer kruipen en liggen ze al iets minder tegen elkaar aan. Ze zijn nog wel blind en doof maar langzaam aan zie je aan het eind van deze week dat de oogjes langzaam open gaan. Bij dag 10 zullen ze kunnen zien en veranderd er veel voor de puppy's. 

Geboorte

 

Op 1 april begonnen de eerste voortekenen van de bevalling. Temperatuursdaling en licht hijgen maar dat kan meestal wel een dag duren. De nacht rustig doorgekomen maar ochtends toch richting de dierenarts gereden voor een keizersnede. Daar is alles goed en snel verlopen. Thuis Nova meteen samen met de puppy's in de werpkist gelegd. Nova was de vorige keer al zo zorgzaam voor de puppy's maar ook nu blijkt maar weer hoe goed ze het doet als moeder. Ze is de puppy's meteen gaan verzorgen. Dat ze eigenlijk zelf moet plassen en moet eten vergeet ze helemaal ze heeft alleen maar oog voor haar puppy's.

Hieronder hun geboorte gewicht en kleurtje die ze tot week 8 zullen dragen ter herkenning.

 

Geboorte Gewicht

Geslacht Gewicht Kleur
Reu 506 gram Blauw
Reu 432 gram Groen
Teef 450 gram zilver
Teef 448 gram Rose
Teef 434 gram Geel
Teef 268 gram Paars